x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

La capital dona demà l'inici al Nadal amb l'encesa de l'enllumenat

El Poblet de Nadal incorpora enguany una pista de patinatge de gel sintètic
El Poblet de Nadal.

El Poblet de Nadal.

El Poblet de Nadal en una edició anterior.

ARXIU
Actualitzada 24/11/2022 a les 13:21
Andorra la Vella dona demà divendres el tret de sortida al Nadal, que s'allargarà fins al 31 de desembre, amb l’inici de la setena edició del Poblet de Nadal, amb l'encesa de l’enllumenat als eixos comercials i al Centre històric i l'espectacle itinerant De peluix, protagonitzat per un os gegant, per l’avinguda Meritxell, segons informa l'ens comunal de la capital en un comunicat. Així, les cònsols majors d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Conxita Marsol i Rosa Gili, faran la tradicional encesa de llums de l’eix comercial al carrer de la Unió a les 18 hores i, a continuació i des d’allà mateix, començarà l’espectacle itinerant per l’avinguda Meritxell fins a la plaça Príncep Benlloch. La novetat d'aquesta edició és la instal·lació de la pista de patinatge sobre gel sintètic i l’Oficina de correus màgica. També hi ha , a la glorieta, el Talleret dels Menairons amb 25 micropropostes per als més menuts (conta-contes, teatre, tallers i dansa) i la projecció de l’experiència virtual immersiva Entre núvols durant els caps de setmana i festius i, a pocs metres, el Tió de Nadal que es farà cagar del 22 al 24 de desembre.

En aquest context, el comú de la capital recorda que davant de la situació actual de crisi energètica, Andorra la Vella ha aplicat una reducció del consum elèctric del 50%. Així, la il·luminació de Nadal enguany es concentra exclusivament als eixos comercials, el Mercat de Nadal de la plaça del Poble i al barri antic durant un període de sis setmanes i mitja, i alhora es redueix l’horari d’encesa de l’enllumenat que es tanca a la mitjanit i en el cas del sostre de llum del Mercat a les 10 de la nit.

La inauguració del Mercat de Nadal de la plaça del Poble, a les 19 hores, començarà amb l'encesa dels dels sostre de llums per part de la cònsol major, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Xavier Espot, i seguirà amb el concert del Cor dels Petits cantors d’Andorra i la banda de l’Institut de Música d’Andorra la Vella a la glorieta, segons recorda el comú de la capital. Alhora hi haurà xocolatada popular i coca per als assistents, que es repartiran a la plaça Príncep Benlloch i per tancar, es portarà a terme un doble castell de focs a les 20 hores.

Per segon any consecutiu, el Mercat incorpora el Neret after shopping, un espai gastronòmic amb els restaurants del país i de tipus chill-out a l'aire lliure amb una quarantena de propostes de grups nacionals que actuaran en directe. Així, a l'estrena de demà hi haurà el concert de Ishtar i Richy Vuelcom a partir de les 19.30 hores. Enguany, a més, el Neret after shopping estrena l’activitat ‘El cuiner convidat’ que durant els caps de setmana del Poblet diversos xefs del país participaran amb les seves especialitats en forma de tapa nadalenca. El primer en passar-hi és, des de demà i fins diumenge, el xef Carles Flinch, del restaurant Can Manel, segons informa la corporació.

L'ens comunal recorda que el Poblet de Nadal torna amb els seus elements identitaris com les escenografies (una de les més destacades en aquesta edició és la del Museu selfie de Nadal a la plaça Guillemó amb 4 espais nadalencs per fer-s’hi fotografies); i la programació de sis espectacles itinerants de gran format que desfilaran per l’eix comercial. Així mateix, a la plaça de l’antiga caserna de Bombers s’ha instal·lat de nou el Parc de Nadal, amb un carrusel i un trenet. Els infants de la parròquia de 2 a 8 anys rebran aquests dies tiquets per pujar-hi de franc, gentilesa dels menairons d’Andorra la Vella. I per a tota la família torna El Joc dels menairons, un joc de pistes per descobrir on s’amaguen pels carrers de la parròquia cinc éssers màgics i amb premi per als qui els trobin.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts