El comú desmenteix la presència d'ocupes al Pas

El PS d'Encamp assegura tenir coneixement de que diverses famílies es troben dormint a la intempèrie a la vila fronterera

Vista general del Pas de la Casa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Encamp desmenteix que hi hagi ocupes i persones dormint al carrer al Pas de la Casa després de la queixa del Partit Socialdemòcrata + Independents d'Encamp per a l'ocupació d'espais a la vila fronterera.El cònsol menor Joan Miquel Rascagnères ha explicat al Diari que la policia porta tres setmanes fent rondes durant cada hora en pisos desocupats i que poden ser susceptibles de ser ocupats i no han detectat cap ocupació ni "cap moviment estrany que faci sospitar que hi hagi gent a dins". Tanmateix, la policia ha afegit que no ha rebut cap requeriment per fer cap intervenció perquè hi hagi ocupació d'espais al territori encampadà. El cos de seguretat remarca que si veuen alguna persona en aquesta situació han d'intervenir-hi i deixar constància del servei.

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents d'Encamp, DavidRiosi Enric Riba, hantransmèsla seva preocupació per "diferents casos d'ocupació d'edificis del Pas de la Casa" i asseguren tenir coneixementde quediverses famílies es troben dormint a la intempèrie, segons informa el partit en un comunicat. Per això, els consellers han informat queproperamententraran una bateria de preguntes al comú al respecte.

El comunicat del PS assegura que són diversos els edificis en els ques’ha constatat la presència d’ocupes al Pas de la Casa. Alguns llocs com hotels que encara han d'obrir, edificis d’apartaments turístics, i fins i tot en forats d'obres que s’estan fent a pistes. Els consellers indiquen que dormen als passadissos amb cartrons o en matalassos en espais de guarda esquís, havent trencat portes per accedir, entre d'altres. Així mateix, asseguren que hi ha famílies senceres que no tenen cap altre sostre dormint a la intempèrie i que aquestes situacions ja fa algunes setmanes que duren.

Davant "la preocupació" de la qual se n’han assabentat els consellers en les darreres hores, han preparat unes preguntes per tractar la qüestió en la sessió de consell de comú previstaper aquest proper dijous 24 de novembre. En aquest sentit, Riba ha avançat que preguntaran al comú si estan al corrent de la situació que viu el Pas de la Casa, si ha interferit d’alguna manera i quines mesures pot adoptar per evitar que la situació vagi a més i es continuï reproduint, segons indica el partit.

tracking