Reportatge

Més que un museu

El Bici Lab Andorra es presenta com una proposta innovadora i única on la bicicleta serveix de fil conductor per parlar de salut, medi ambient i oci.

El Bici Lab Andorra es presenta com una proposta innovadora.J.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedalar i sentir com cremen les cames quan es puja un port de muntanya en bicicleta i viure un descens amb ulleres de realitat virtual són algunes de les experiències que es podrà viure al Bici Lab Andorra, un espai que “transcendeix la mera expressió de museu” i que es presenta com un centre innovador amb projecció internacional únic a la zona, tal com ha explicat al Diari el seu ideòleg, Josep Maria Herms, CEO de Playmedia.

L’espai s’ha conceptualitzat com un indret on la bicicleta esdevé el punt de partida d’un periple reflexiu al tomb de temes diversos, com la salut, el medi ambient, les noves tecnologies, l’oci i el turisme. Al llarg de 1.700 m2, els visitants no només podran gaudir d’una excepcional col·lecció de bicicletes històriques, llegat de la família Riberaygua, sinó que esdevindran part activa d’un projecte immersiu i sensorial on és essencial, a ulls d’Herms, fer-ne partícip l’espectador. “No ha de ser un mer centre on la gent passegi i miri, sinó que hi ha de prevaldre la proactivitat”. Per això es planteja com un espai on “crear la sinergia”.

L’espai expositiu es parteix en dos grans blocs que, al seu torn, se subdivideixen en diferents espais. D’una banda, s’hi podrà conèixer l’evolució de la bicicleta al llarg de la història i, d’altra banda, s’hi tractarà la relació entre Andorra i el ciclisme. És en aquest segon bloc on es parlarà de salut, medi ambient, oci i turisme a través de diferents experiències, relata Herms, mentre que al primer bloc es podrà parlar de tecnologia.

Aquesta és la primera vegada que Playmedia posa un peu a Andorra. “La nostra especialitat és dissenyar projectes capaços d’atraure gent”, sosté Herms. “Vam veure que era un projecte amb possibilitats, però ens vam presentar amb una carta de risc”. I és que el plantejament inicial del comú havia estat una exposició convencional, una proposta que Playmedia va capgirar.

El Bici Lab Andorra obrirà les portes dimecres, 5 d’octubre, a les 18.30 h.

tracking