x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

El comú ha de pactar amb 20 propietaris pel multifuncional

L’objectiu del comú és aconseguir 30.000 metres quadrats de cessió obligatòria
Zona on es construirà l'edifici multifuncional.

Zona on es construirà l'edifici multifuncional.

Zona on es construirà l'edifici multifuncional.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/09/2022 a les 12:02
El comú haurà de negociar amb 20 propietaris per aconseguir els terrenys de cessió necessaris per construir l’edifici multifuncional a la zona de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila. Aquest, va assenyalar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, serà “el repte més important” que haurà d’afrontar l’equip de govern que sorgeixi de les properes eleccions comunals, previstes per al desembre de l’any vinent. “No serà fàcil”, va assegurar la manda­tària.

El percentatge de cessió en aquesta unitat d’actuació és del 18%, una xifra que permetria al comú disposar d’uns 30.000 metres quadrats de sòl públic. Sempre, és clar, que el pla especial arribés a bon port.

El Govern i el comú coincideixen en la idoneïtat d’un emplaçament prou ampli per encabir-hi alhora tant l’equipament esportiu com el futur edifici multifuncional. Marsol va detallar que la voluntat és incloure el multifuncional al costat de l’estadi i la pista d’atletisme –que seran objecte d’una reforma integral–, així com una àrea de graderies i un aparcament de nova construcció.

En qualsevol cas, la cònsol major va exposar que la reforma de l’Estadi Comunal no s’iniciarà abans del 2025, un cop Andorra hagi acollit els Jocs dels Petits Estats.

Per la seva part, els consellers del grup del PS+Independents al comú van celebrar que s’esvaeixin els dubtes sobre el projecte de construcció del multifuncional i que el comú treballi per desenvolupar el pla especial. Tot i això, van alertar que caldrà estar “molt atents” al projecte, ja que serà “milionari”. En aquest sentit, la líder socialdemòcrata a la corporació, Dolors Carmona, va declarar: “Els diners són de tots i cal ser molt curosos.”

Agents de circulació
D’altra banda, en la sessió de consell de comú va aprovar-se la proposta de modificació de la Llei dels agents de circulació comunals, que data del 2005. Amb aquesta modificació –divendres 7 d’octubre els set comuns entraran a tràmit parlamentari el text, que ha estat acordat conjuntament– es pretén actualitzar el document normatiu introduint-hi millores i les noves realitats en l’àmbit de la circulació i l’atenció ciutadana sorgides al llarg dels darrers anys.


Així doncs, entre d’altres, la reforma legislativa pretén reconèixer l’estatus de cos especial al col·lectiu d’agents de circulació comunals, reforçar el principi d’autoritat i ampliar les funcions dels agents, així com desenvolupar un pla de carrera profes­sional.
  • #2 Jociutadana
    (30/09/22 14:17)

    M'encanta aquest diari, sobretot la censura quan es parla de segons qui. Molt bé diari, d'aqui al pulitzer, que dubto que guanyeu mai a la vida. Bon vent i barca nova

    Respondre
  • #1 Ernestina
    (30/09/22 13:27)

    No va dir aquesta sra. Que era millor aquí, que els terrenys eren comunals. Potser no era ben bé veritat?

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts