x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La Massana

El comú haurà d'invertir 15 milions en 15 anys a la xarxa d'aigua

L’obra més important és el desdoblament de la canonada que baixa d’Arinsal a la Massana
Font d'aigua potable a Arinsal.

Font d'aigua potable a Arinsal.

Font d'aigua potable a Arinsal.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/09/2022 a les 12:00
El comú de la Massana haurà d'invertir uns 15 milions d’euros en els propers 15 anys per poder garantir l’abastament d’aigua potable, segons es desprèn de l’informe tècnic d’anàlisi de la xarxa que la corporació va encarregar l’any passat i que va rebre fa unes setmanes. La inversió més important, d’un import de poc més de sis milions d’euros, és el desdoblament de la canonada que transporta l’aigua d’Arinsal a la Massana. L’obra es farà en els propers cinc anys. Sempre, és clar, que l’equip de govern de torn del comú hi assigni un pressupost. “La xarxa està configurada amb el sistema d’aresta de peix, amb un canal principal amb ramificacions. Per això és important un desdoblament, perquè quan hi ha una incidència no afecti tota la xarxa”, va dir ahir la cònsol major, Olga Molné.

Les primeres actuacions començaran l’any vinent. “Durant el darrer any s’ha estat fent la diagnosi dels recursos hídrics de la parròquia i el cronograma d’actuacions a realitzar de forma imminent, a curt, mitjà i llarg termini amb l’objectiu de garantir l’abastament d’aigua de forma eficient”, va exposar la cònsol menor, Eva Sansa. En aquesta fase es faran cinc intervencions: la sectorització de la xarxa, la detecció de fuites, la instal·lació de vàlvules reductores de pressió, l’aixecament de la xarxa i la implantació d’un sistema de telegestió.
 
BEIXALÍS TANCARÀ AL FINAL D'OCTUBRE
L’abocador de Beixalís tancarà al final d’octubre, segons va confirmar Sansa. En el consell de comú es va aprovar un suplement de crèdit de 57.781 euros per fer front a la restauració de l’equipament, ja que la partida inicial de 283.340 euros no permet cobrir el cost final dels treballs.


En els 19 anys que les instal·lacions han estat obertes, l’equipament ha generat de mitjana uns 300.000 euros d’ingressos per al comú. Actualment cada dia encara pugen entre 80 i 90 camions carregats de residus de les obres que hi ha en marxa al país.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts