x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escaldes-Engordany

El comú adjudica els treballs del projecte Caldes per 4,5 milions

Gili considera “essencial” l’actuació per revitalitzar la part alta, però l’oposició hi vota en contra perquè no la veu prioritària
L'aparcament de l'Església suposarà la construcció d'un centenar de noves places a la part alta de la parròquia.

L'aparcament de l'Església suposarà la construcció d'un centenar de noves places a la part alta de la parròquia.

L'aparcament de l'Església suposarà la construcció d'un centenar de noves places a la part alta de la parròquia.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/09/2022 a les 11:47
El comú d’Escaldes-Engordany va aprovar ahir, amb el vot en contra de la minoria, l’adjudicació de la reforma i embelliment d’un espai urbà a la part alta de la parròquia, on es desenvoluparà el projecte Caldes, la iniciativa “estrella” de la majoria comunal per a la present legislatura. La cònsol major, Rosa Gili, va expressar la seva “sorpresa” pel vot en contra de l’oposició i va qualificar d’“essencial” el projecte –que tindrà un cost de 4,5 milions d’euros i ha estat adjudicat a Copsa– per aconseguir la revitalització de la part alta de parròquia.

Per la seva banda, el conseller de la minoria Miquel Aleix es va mostrar partidari de “demorar” aquest projecte i de prioritzar la construcció dels aparcaments, en concret el conegut com de l’Obac i el que es preveu a l’altura del número 39 de l’avinguda Carlemany, just al costat de l’església, que serà soterrat i comptarà amb un centenar de places. “Nosaltres creiem que no és oportú fer ara el projecte Caldes”, va indicar Aleix, insistint que difícilment s’hi aproparan gaires visitants si no hi ha lloc per aparcar.

De fet, ahir també es van aprovar els treballs d’aquesta última infraestructura esmentada, en aquest cas per assentiment, que estan pressupostats en 6,4 milions d’euros i han estat ajudicats a Cevalls. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, va explicar que amb l’actual situació sanejada de les finances comunals, la corporació està en disposició de “pagar amb tresoreria pròpia” tots dos projectes, si bé es podria decidir en el futur demanar algun crèdit, tal com es fa amb altres actuacions. Per la seva banda, Gili va explicar que el comú té capacitat econòmica per portar a terme els dos projectes a la vegada. La cònsol major va argumentar de nou la necessitat de fer inversions a la part alta de la parròquia, que segons va manifestar ha estat “una mica abandonada” i “té molt de potencial” gràcies als monuments històrics i a l’aigua termal. En aquest sentit, va justificar que el pressupost final dels treballs sigui superior als tres milions inicials per la inclusió de nous elements que faran més atractiu el projecte, com són les bases d’aigua termal, unes passarel·les per travessar el riu o un paviment que permetrà pacificar la circulació a l’altura del roc del Metge. Gili va afirmar que amb aquesta millora a l’entrada d’Escaldes-Engordany la parròquia “es posarà a dalt de tot”, i no tan sols això, sinó que Caldes “serà una imatge d’Andorra fora del país”, com ha fet Caldea i el comerç.

Pel que fa a l’aparcament soterrat que hi ha al costat de l’església, també acabarà costant més del previst inicialment, a causa de la pujada de preus que hi ha hagut en l’àmbit mundial, i perquè s’han introduït modificacions per augmentar la seva capacitat, ja que inicialment s’havien previst només dues plantes i finalment n’hi haurà tres i mitja, amb un centenar de places en total. A més, hi haurà un espai enjardinat a sobre i es deixa oberta la possibilitat de construir-hi un edifici en un futur. Aquest aparcament, que s’ha encarit perquè al terreny s’ha trobat aigua, es podrà materialitzar finalment després que l’anterior majoria optés per la compra, una actuació que Gili no va dubtar a qualificar de “molt bona actuació”. Per la seva banda, Aleix es va mostrar “totalment d’acord” amb aquest projecte, tot i que, segons va afirmar, el preu de les places pràcticament s’hagi doblat. El comú també va donar ahir el vistiplau per assentiment a la proposta de modificació dels agents de circulació comunals.
 
SUPERÀVIT DE 10,5 MILIONS D'EUROS
L’execució pressupostària del segon trimestre reflecteix unes finances comunals sanejades. I és que aquest període s’ha tancat amb un resultat positiu de 10,5 milions d’euros, tenint en compte que s’han registrat 11,4 milions d’euros de despeses i 21,9 milions d’ingressos. A més, l’endeutament va a la baixa i si l’1 de gener era de 8,3 milions, a 30 de juny se situava en 7,2 milions. Això sí, la factura elèctrica s’encarirà uns 200.000 euros. “El comú no pot deixar d’invertir”, va dir el cònsol menor, Quim Dolsa.
  • #2 Jociutadana
    (30/09/22 20:45)

    Estic amb tú, no es el moment ni es necessari!

    Respondre
  • #1 Jose
    (30/09/22 10:05)

    essencial que cada banyera costa 400.000 euros els politics han perdut l'entemiment i viu amb un altre mon on esta la Gili del consell General raonable, i deia que no es podia llançar els diners publics

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts