Serveis

La Massana haurà d'invertir 15 milions en 15 anys en la xarxa d'aigua

L'abocador de Beixalís tancarà al final d'octubre

Josep Ramos ha rebut una insignia del comú perquè es jubila després de 24 anys de serveiEduard Comellas/Comú de La Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana haurà d'invertir uns 15 milions d'euros en els propers 15 anys per poder garantir l'abastament d'aigua potable, segons es desprèn de l'informe tècnic d'anàlisi de la xarxa que la corporació va encarregar l'any passat i que va rebre fa unes setmanes. La inversió més important, d'un import de poc més de sis milions d'euros, és el desdoblament del tub que transporta l'aigua d'Arinsal a la Massana. En la roda de premsa posterior al consell de comú celebrat aquest matí, la cònsol menor, Eva Sansa, ha apuntat que aquesta obra és farà en els propers cinc anys. Sempre, és clar, que l'equip de govern de torn del comú hi assigni un pressupost. Actualment la xarxa disposa d'un únic tub central, amb ramificacions que condueixen l'aigua cap a cada nucli urbà.

Les intervencions més urgents a la xarxa es trauran a concurs aquest any i s'enllestiran el 2023. El consell de comú ha aprovat un suplement de crèdit d'1,4 milions d'euros per finançar-les. Els treballs inclouen la instal·lació de vàlvules de control de la pressió i d'un sistema de telegestió de la xarxa. Les mesures tenen com a objectiu reduir el risc i la intensitat de les fruites.
En la sessió d'avui Sansa també ha informat que l'abocador de Beixalís tancarà al final d'octubre i s'han aprovat suplements de crèdit per un valor total d'uns 80.000 euros per finançar l'increment del preu de la calefacció dels edificis de la corporació i del carburant dels vehicles del parc mòbil comunal.
tracking