x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Canillo

La manca de personal provoca el retard en la reclamació d'impagats

Famílies d’exalumnes de l’escola bressol van denunciar al Diari que el comú els exigeix quotes del 2019
Façana de l'edifici administratiu del comú.

Façana de l'edifici administratiu del comú.

Façana de l'edifici administratiu del comú.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/09/2022 a les 11:14
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, atribueix el retard en la reclamació de quotes impagades de l’escola bressol comunal a la manca de disponibilitat de personal al departament de Finances del comú. Famílies d’exalumnes del centre educatiu van denunciar aquesta setmana que la corporació els exigeix el pagament de quotes que suposadament deuen al comú des del 2019.

En els últims anys, va detallar ahir el mandatari canillenc en declaracions al Diari, no hi ha hagut cap treballador al departament de Finances amb la funció exclusiva de revisar els impagats i reclamar als morosos els diners que deuen a l’administració. “Fins ara no hi havia ningú dedicat a aquesta feina. El departament de Finances tenia altres prioritats”, va argumentar el cònsol.

Camp va explicar que si alguns ciutadans de la parròquia han començat a rebre més reclamacions d’impagaments darrerament és perquè el comú ha reforçat les tasques de revisió d’impagats al departament.

Tot de cop
El màxim representant del comú va admetre que la posada al dia de la corporació en matèria d’impagats podria provocar que alguns ciutadans rebin diverses factures “de cop”. Camp va assegurar que el comú estudiarà la possibilitat de permetre als deutors de retornar l’import dels impagats en quotes fraccionades i repartides en el temps.


En qualsevol cas, Camp va recordar que tothom qui pugui justificar que sí que va pagar quan tocava els diners que el comú li reclama ara “no ha de patir per res”. Els qui no van pagar aleshores i no puguin demostrar que han satisfet el deute amb el comú, va afegir el cònsol, hauran de passar comptes amb l’administració.


La revisió de la carpeta d’impagaments del comú afecta sobretot una vintena de pares i mares d’exalumnes de l’escola bressol comunal. Segons van denunciar a aquesta publicació, l’administració els reclama el pagament de quotes de fa tres anys perquè suposadament no haurien estat saldades. Fins i tot en alguns casos, asseguren, se’ls exigeixen imports corresponents a dates en què el seu fill no estava inscrit a la llar d’infants.


La quota mensual per portar el fill a l’escola bressol comunal és de 348 euros en règim de pensió completa, de 239 euros en mitja pensió de matí i de 213 euros en mitja pensió de tarda, segons es desprèn de l’ordinació de preus públics de Canillo. Segons van alertar les famílies, en alguns casos els imports que el comú els reclama de quotes suposadament impagades del 2019 s’enfila fins a 1.000 euros. Alguns pares i mares han efectuat els pagaments perquè temen que no fer-ho pugui tenir conseqüències nega­tives.


Les famílies, tot i això, mostren el seu desacord amb l’exigència que els ha fet el departament de Finances del comú d’haver d’assumir els costos del que qualifiquen d’error de l’administració i recorden que, per a moltes famílies, haver d’afrontar aquests pagaments quan no els havien previst les posa en dificultats financeres.


Els afectats van rebre la primera notícia dels impagaments que haurien quedat pendents fa vuit mesos, segons van relatar al Diari. Fa quinze dies el departament de Finances s’hi va posar en contacte per reclamar-los formalment els diners. Les famílies van confirmar que el comú va posar-los facilitats per efectuar els pagaments.
  • #7 Cap gros
    (27/09/22 17:08)

  • #6 Vaya tela
    (27/09/22 16:22)

    El comu son molt curtets, giren rebuts a persones que no saben ni qui son, quan un s inscriu al comu cal tenir les dades i mirar qui es abans de donar la residencia comunal, despres a correr tots

    Respondre
  • #5 Increible
    (27/09/22 14:14)

    Rei despullat va dir..
    De pobre res, li toca això i mes , perquè ja sabia on es ficava i content que n'està ! Pobres els ciutadans que ho petim ! 

    Respondre
  • #4 Ja us val
    (27/09/22 13:42)

    Camp va recordar que tothom qui pugui justificar que sí que va pagar quan tocava els diners que el comú li reclama ara “no ha de patir per res”.  Doncs si justifica que podia haver pagat dos vegades fent confiança a l'administració li caurà una denuncia, Sr. Camp. Reclamar 2019 dient que no hi havia personal és quasi un insult. Res a veure en ser deutor o no, és el fet.

    Respondre
  • #3 Rei despullat
    (27/09/22 13:41)

    Pobre Cónsul sempre apagan els focs dels altres, responsabilitat!!!

    Respondre
  • #2 Xavier
    (27/09/22 12:43)

    El que vol dir es que ningu vol der aquesta feina, que no es agradable, i aixi tenen l'excusa perfecta per contractar algun més, i pagar algun favor pendent. No sabeu llegir entre linies.

    Respondre
  • #1 Peis peis
    (27/09/22 08:38)

    Falta de personal???????? Really????

    No sou prou alla, tots els endollats??? Es necessiten mes????

    No sera q no treballeu???

    Quants estomacs agraits us fa falta???

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts