x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
rEPORTATGE

Una fira consolidada

Comença la 19a edició de la Vila Medieval amb una seixantena de paradistes d’alimentació i artesania, la majoria dels quals són estrangers.
Majoral, ahir en la inauguració de la Vila medieval.

Majoral, ahir en la inauguració de la Vila medieval.

Majoral, ahir en la inauguració de la Vila medieval.

V. G.
Actualitzada 24/09/2022 a les 12:02
Un petit tastet de música d’inspiració medieval a càrrec del conjunt instrumental La Tornava marcar ahir a les sis en punt de la tarda a la plaça de la Germandat l’inici de la 19a edició de la Vila medieval de Sant Julià de Lòria, que s’allargarà fins demà al vespre.

En el parlament d’inauguració, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, va remarcar que la Vila medieval està “plenament consolidada” no tan sols a Sant Julià de Lòria, sinó també al conjunt del Principat i, fins i tot, a les comarques veïnes.

En aquest sentit, cal destacar que la majoria de la seixantena de paradistes de productes d’alimentació i d’artesania que aquests dies ocuparan l’avinguda Verge de Canòlich són de fora d’Andorra. Concretament, i segons van confirmar al Diari fonts de la corporació, dels seixanta que han obtingut el permís de la corporació aquest any 38 són de l’estranger, molts dels quals catalans.

A part de les parades, Majoral va recordar que el programa d’actes de la fira inclou una trentena d’activitats per a tots els gustos i edats. Hi haurà tallers, espectacles teatrals i d’animació i activitats esportives, entre d’altres. La voluntat de la corporació és que la cultura hi tingui un protagonisme especial. És per això que un dels plats forts de la jornada d’ahir va ser el concert de música medieval que va oferir a les vuit del vespre a l’església parroquial Antoni Madueño. El musicòleg va completar les interpretacions amb apunts sobre els instruments i les sonoritats de l’època.

Tot i que el programa d’avui és molt llarg i ressenyar-lo en aquest article seria pràcticament impossible, cal fer referència a un dels actes més assenyalats de la jornada: el sopar medieval, un clàssic de la Vila medieval que es recupera després de l’aturada de la pandèmia. L’àpat tindrà lloc al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià a partir de les nou del vespre i estarà amenitzat pel conjunt medieval La Torna, els dansaires de l’Esbart Lauredià i els còmics Planeta Impro, que oferiran un espectacle d’humor improvisat. El preu del cobert és de 30 euros, però hi haurà un descompte de 10 euros per als qui s’hi presentin vestits d’època.

L’escenari de la Vila medieval serà el carrer. Preveient que aquest cap de setmana pot ser plujós al Principat, el comú ha organitzat un pla alternatiu per no haver de suspendre la fira si fa mal temps. En cas de precipitacions, va confirmar Majoral, els actes es repartiran en dues ubicacions: el vestíbul del Centre Cultural i el poliesportiu.
Etiquetes
  • #7 Guillem
    (24/09/22 20:34)

    Ens han agradat molt les divereses animacions i actuacions que hi havia a diferents punts del mercat. Molt recomanable amb canalla.

    Respondre
  • #6 Pepillo
    (24/09/22 20:18)

    Lo más triste es que aquí en Sant Julià no hay un fin de semana que podamos descansar
    Si no son motos,bicicletas y si no ferias y chiringuitos 
    Y por si acaso los de la limpieza los domingos a las 8 molestando

    Respondre
  • #5 Presa de pèl
    (24/09/22 15:11)

    De ben segur que 60 parades no hi son. Sempre es el mateix. Aquests Cònsols estan convençuts que poden prendre el pel al poble. 

    Respondre
  • #4 Una laurediana descontenta
    (24/09/22 11:52)

    No sé on han vist les 60 parades, i les que hi han son totes  les mateixes. Qualitat dels espectacles nefasta. Sant julià necessita urgentment un canvi de comú, cònsol i consellers a qual pitjor. 

    Respondre
  • #3 Pena
    (24/09/22 09:14)

    Com els hi agrada el postureig … 

    Respondre
  • #2 Poca qualitat
    (24/09/22 09:09)

    La vila Medieval fa molts anys que s'arrossega. Masses coses i poc qualitatives. El mirall d'un polítics nefastos. 

    Respondre
  • #1 Laurediana
    (24/09/22 07:49)

    La fira consolidada i molt anunciada. Al mateix temps Sant Júlia ple d'obres, molts parking saturats o tancats.
    Quantes solucions previstes per anticipar problemes d'aparcament ?
    A l'hora de proposar coses als forasters, el comú lauredia és excel·lent. 
    A l'hora de proposar solucions als lauredians són un desastre.  
    Està molt bé fer moltes coses pel poble, però estaria bé anticipar tots els problemes que això ocasiona i buscar solucions abans de saturar el poble

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts