Canillo

Denunciat el paracaigudista que va saltar dimarts del Roc del Quer

La corporació vol deixar clar que actuarà amb contundència contra els que vulguin convertir el mirador en una plataforma de salt

L'home, a punt de saltar en paracaigudes al mirador del Roc del Quer.YOUTUBE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo va formalitzar ahir al matí la denúncia a la policia contra l’individu que dimarts d’aquesta setmana a primera hora del matí es va llançar amb paracaigudes des del mirador del Roc del Quer, segons van confirmar al Diari fonts del consistori. En les imatges, penjades a YouTube, es pot veure com una persona es llança al buit des de l’escultura del pensador, situada a l’extrem exterior de la plataforma del mirador, d’uns vint metres de longitud.

Tot i que admet que no serà fàcil identificar i sancionar els autors dels fets –com a mínim hi havia dues persones, qui es va llançar amb paracaigudes i qui va enregistrar les imatges–, el comú assenyala que la denúncia s’ha cursat amb la voluntat explícita de deixar clar a tothom que l’administració comunal actuarà amb contundència contra qualsevol acte d’aquesta naturalesa. La corporació és conscient del perill que l’atracció esdevingui un reclam per a altres aficionats als esports de risc i espera que la denúncia els dissuadeixi de repetir la proesa. El 2016, poc després que obrís al públic, una persona va saltar la barana per fotografiar-se al costat de l’estàtua.

Per mirar d’ajudar el cos d’ordre en la investigació per determinar qui són els individus implicats en els fets, el comú ha posat a disposició dels agents encarregats d’analitzar el cas totes les gravacions de les càmeres de seguretat i videovigilància que hi ha a la zona. La corporació espera que aquests enregistraments de les càmeres de seguretat, legalment instal·lades pel comú per dissuadir actes vandàlics o incívics, ofereixin informació clau per resoldre el cas.

Riscos

Les fonts consultades de la corporació canillenca van remarcar que l’acció de llançar-se amb paracaigudes des del mirador del Roc del Quer és molt perillosa, sobretot per dos motius. En primer lloc, perquè l’altura que hi ha entre el mirador i el fons de vall –uns 500 metres– no és la més adequada per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva. En segon lloc, perquè el paracaigudista, quan salta, passa a tocar de la paret de roca.

Un altre dels fets que el comú denuncia és que els infractors es van llançar daltabaix del Roc del Quer quan el mirador estava tancat al públic. Com que l’accés a l’espai està condicionat al pagament d’una entrada en l’horari establert pel comú, el fet que l’acció es cometés quan el mirador no era obert podria agreujar-ne la consideració delictiva. L’accés al mirador és de pagament des del juny d’aquest any.

En qualsevol cas, a partir d’ara l’organisme encarregat d’avaluar si els fets són constitutius de delicte i d’identificar els infractors serà la policia. La convicció del comú és que sí, i és per això que els ha denunciat.

CLAUS

1 Les imatges de les càmeres de seguretat

Els agents de la policia que hauran d’investigar els fets ja disposen de les imatges de totes les càmeres de seguretat instal·lades a la zona.

2 Els perills de fer un salt al Roc del Quer

El comú alerta que fer un salt des del mirador té molts riscos, tant per l’altura que hi ha fins al fons de vall com per la distància amb la roca.

3 La bretolada es va fer fora de l’horari

Una de les circumstàncies que agreugen els fets és que l’home es va llançar al buit quan el mirador estava tancat al públic general.

tracking