El comú rep 12 noves llicències d'edificació en dues setmanes

La corporació comença a tramitar les sol·licituds per a dues obres d’urbanització més i onze plans parcials

Moviments de terres a Encamp.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp ha rebut dotze llicències per construir edificacions, onze per a habitatges i una per a hotel, des que el cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar fa 15 dies noves mesures legislatives per regular el creixement urbanístic del conjunt del país, segons van revelar ahir a la tarda els cònsols, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, en la roda de premsa posterior al consell de comú. La corporació també ha començat a tramitar les llicències de dues obres d’urbanització i d’onze plans parcials. En total, els projectes equivalen a una superfície de 87.000 metres quadrats.

Segons va assegurar Rascagneres, per la documentació presentada “els projectes estaven preparats de fa temps”. En aquest sentit, el cònsol menor va apuntar que els promotors “no han presentant tres fulls” amb pressa, sinó propostes treballades. “No es tracta d’empreses que no tenien res planificat i que s’han afanyat a entrar llicències just abans de l’entrada en vigor de la nova llei”, va afirmar el mandatari encampadà.

VIA VERDA

En el consell de comú de la parròquia d’Encamp d’ahir també va aprovar-se un nou conveni de col·laboració amb el Govern per al disseny i la construcció d’una nova infraestructura verda, així com la cessió dels terrenys necessaris per a construir-la. El camí travessarà la vall principal d’Encamp i enllaçarà amb Canillo per Meritxell. Les obres, segons la planificació de Govern, acabaran el 2025.

Mas va explicar que la cessió d’aquests terrenys permetrà que el Govern hi faci una inversió “que unirà la vila de punta a punta a través d’un camí verd, molt agradable per passejar-hi”, i va agrair a l’executiu aquesta iniciativa.

Els principals objectius del pla d’infraestructures verdes del Principat, que s’emmarca en l’estratègia nacional del paisatge d’Andorra (ENPA), són millorar les oportunitats d’ús social del paisatge, tant per a ús recreatiu com per al gaudi, amb una mobilitat sostenible, donar ple sentit als trams de camins ja existents pels fons de les valls, connectant-los per crear una infraestructura verda que hi transcorri, de forma contínua, oferir als ciutadans i turistes una altra manera de recórrer i descobrir la parròquia, a través de vies diferents a les carreteres, valorar les característiques històriques, culturals, naturals i escèniques del traçat, i millorar la connectivitat dels espais d’interès natural.

EL MAIÀ, 10 ANYS MÉS DE VIDA AL RITME ACTUAL

Mas va estimar, a preguntes dels periodistes, que al ritme actual l’abocador de terres del Maià té deu anys més de vida. “Entenem que som en un període de forta activitat del sector. Com que la construcció no es mantindrà sempre a aquest ritme, pensem que el temps d’explotació del Maià podria allargar-se més”, va explicar la cònsol major. El comú ha adjudicat la gestió de l’equipament, situat al cap del port d’Envalira, a l’empresa Treballs Públics La Coma per un període de dos anys, prorrogable fins a un màxim de sis. La mesura vol donar resposta a les necessitats que té el país d’aquest tipus d’infraestructures de gestió de residus. Cal recordar que l’abocador de Beixalís està a punt de tancar. La capacitat de l’abocador del Maià estarà només condicionada per les condicions meteorològiques adverses, que obliguen a tancar l’espai durant cinc mesos l’any.

tracking