legislació

Els agents de circulació podran dur a terme algunes tasques vestits de paisà

La proposició de llei que han treballat els comuns també incorpora la figura del director del cos, que no haurà de ser necessàriament un urbà

Agents de circulació i les autoritats durant la celebració de la seva diada.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de circulació no hauran de treballar sempre uniformats. La proposició de llei que han elaborat els comuns per modificar el text actual, i que ara està complint el tràmit d’aprovar-se en sessió de consell per part de totes les corporacions –ahir es va ratificar a Sant Julià de Lòria–, recull la possibilitat que els urbans també puguin exercir determinades responsabilitats de paisà. No pas les de regulació del trànsit, però sí fer complir la normativa de tinença d’animals o la relativa a la higiene de la via pública, actuant si detecten un abocament il·legal.

Els consellers lauredians van aprovar per unanimitat la proposició de llei que, va remarcar el cònsol major, Josep Majoral, “és un reconeixement com a cos especial als agents de circulació”. La ratificació per part de tots els comuns és necessària per tal d’entrar el text a tràmit parlamentari. Sobre la possibilitat que no doni temps que el Consell la validi aquesta legislatura, el cònsol lauredià va admetre que “dependrà del tema electoral, el cap de Govern és qui ha de dissoldre el Consell. El que sí que és evident és que està al límit, límit”.

Una altra novetat de la proposició de llei fa referència a l’organigrama del cos de circulació. Totes les parròquies hauran de seguir tenint un cap de circulació però per sobre hi podrà haver la figura d’un director, un càrrec de confiança que no haurà de ser necessàriament agent i que serà el superior jeràrquic de la totalitat del cos d’urbans.

ESQUÍ SOBRE RODES

Durant la sessió de consell també es va aprovar per unanimitat el decret que autoritza la pràctica de roller –esquí sobre rodes– a la carretera de la Rabassa i en sentit ascendent, una demanda del club d’esquí de fons de la parròquia. Majoral va revelar que la corporació està treballant una ordinació més àmplia, que permetria aquesta pràctica esportiva que serveix com a entrenament d’esquí de fons o muntanya també en d’altres carreteres secundàries. Ho va fer després que el conseller de la minoria Cerni Cairat demanés precisament això, fer extensible l’esquí sobre rodes a la resta de les vies secundàries. Cairat va indicar que d’aquesta manera es podria atreure equips d’esquiadors forans.

MÉS

-Xarxa d’aigua

El comú va aprovar una inversió de 164.000 euros per renovar dos trams de la xarxa d’aigua que transcorre per la carretera de Certers.

-Butaques de l’Auditori

La corporació renovarà la totalitat del pati de butaques de l’auditori Claror. Ahir va aprovar-ne l’adjudicació per prop de 471.000 euros.

EL BUS PARROQUIAL QUE EL COMÚ "POT PAGAR"

La corporació va aprovar diversos suplements de crèdit, un dels quals de 12.000 euros per afrontar l’adjudicació del nou bus parroquial, ja que la partida prevista ha resultat insuficient per fer front als més d’11.000 euros mensuals que s’hauran d’abonar a l’adjudicatari, la Hispano Andorrana. La minoria de Desperta Laurèdia va votar a favor del suplement de crèdit però va demanar a l’equip de govern que escolti les demandes dels veïns d’Aixirivall o Juberri. “És una qüestió d’ajustament d’horaris i freqüències, entenem que des de la corporació el que caldria és estar a l’escolta per tal que sigui un servei ajustat, racional i sobretot pràctic”, va defensar Cerni Cairat. El cònsol va recordar que l’objectiu de la corporació era tenir un bus a la demanda però que el cost ha resultat inassumible. “No és [el transport] el que vull, sinó el que puc pagar”, va replicar Majoral, tot recordant que tot i això hi ha millores al servei com ara la cobertura del quart de Nagol. Sobre els horaris, va emplaçar la comissió que se n’ocupa a treballar-hi però va indicar que hi ha poc marge de maniobra.

tracking