Seguretat

Els agents de circulació podran actuar de paisà

Majoral afirma, sobre la renovació del quart bus, que "no és el que vull, si no el que puc pagar"

Marín insta el Consell General a canviar la Llei dels urbans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers del comú de Sant Julià han votat aquest matí per unanimitat a favor de la proposició de llei que modifica la Llei dels agents de circulació, un tràmit que han de dur a terme totes les corporacions parroquials per tal de trametre el text al Consell General per a la seva aprovació definitiva. La nova legislació reconeix el cos d'agents de circulació com a agents de l'autoritat i se'ls permet actuar de paisà en dos supòsits: en cas que detectin una infracció de la normativa de tinença d'animals (per exemple, un propietari que no recull l'excrement del gos) o bé un abocament il·legal. Tal i com ja van informar els cònsols al seu dia, el que no recull el text és el port d'arma. Els mandataris comunals han considerat que no és una qüestió necessària perquè la seguretat ciutadana és competència de la policia.

Tanmateix, en la sessió d'aquest matí, la corporació ha aprovat diversos suplements de crèdit, un dels quals de 12.000 euros per afrontar l'adjudicació del nou bus parroquial ja que la partida prevista ha resultat insuficient. La minoria de Desperta Laurèdia ha votat a favor del suplement de crèdit però ha demanat a l'equip de govern que escolti les demandes dels veïns d'Aixirivall o Juberri perquè "el servei no s'acaba d'adequar" a les seves necessitats. El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, ha recordat que l'objectiu de la corporació era un altre, el de tenir un bus a la demanda però que el cost ha resultat inassumible. "No és [el transport] que vull, si no el que puc pagar", va replicar el cònsol, tot recordant que encara i així hi ha millores al servei com ara la cobertura del quart de Nagol. Sobre les franges horàries va emplaçar la comissió que se'n ocupa a treballar-hi però va indicar que hi ha poc marge de maniobra perquè és un vehicle que fa tot el recorregut.

Durant la sessió d'aquest matí també s'ha aprovat la pràctica de l'esquí sobre rodes a la carretera de la Rabassa, en sentit ascendent, una demanda del club d'esquí de fons de la parròquia. La minoria ha demanat a la majoria que estudïi la possibilitat que aquesta pràctica es permeti a la resta de les carreteres secundàries lauredianes. El conseller Cerni Cairat ha indicat que és una pràctica que serveix per a esquiadors d'esquí de fons o de muntanya, "una disciplina que pot ser estratègica" i atreure a equips foranis que es vulguin entrenar al país. El cònsol li ha respost que l'advocada de la corporació ja hi està treballant en el redactat d'una ordinació que aniria en aquest sentit.a seva aprovació definitiva.

tracking