Mortés defensa que el geriàtric pal·liarà mancances del país

Sandra Tudó denuncia que la zona on es vol construir “quedarà atapeïda d’edificis”

El centre geriàtric s'ubicaria darrere de l'escola de segona ensenyança.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, defensa que el futur geriàtric d’Ordino donarà resposta a una necessitat del país. “Pensem que hi ha unes mancances a la parròquia i al país”, va manifestar ahir durant el consell de comú, tot afegint que “Afers Socials ens ha dit que es necessiten projectes d’aquest tipus”. De fet, dotar la parròquia d’equipaments per al benestar de la ciutadania és vist amb bons ulls per tots els consellers. Malgrat això, el que la minoria encara no pot afirmar és si aprova el projecte en qüestió, perquè en desconeix els detalls, ja que el comú encara treballa en el plec de bases i ahir no va poder avançar les característiques de la infraestructura. Tot i això, l’oposició va valorar la invitació del cònsol a treballar plegats. “Estem treballant en el plec de bases i ho farem amb la minoria”, va afirmar.

Ara bé, la consellera de Movem Ordino Sandra Tudó es va mostrar crítica amb el poc que s’ha confirmat del projecte: la ubicació, que serà en un terreny que hi ha al costat del centre de segona ensenyança. Considera que és “incorrecta” perquè la zona “quedarà atapeïda d’edificis”, i va criticar que “no em sembla bé que no sigui verda”. En canvi, Mortés va argumentar que el comú no disposa de més terrenys i va defensar que “és una ubicació privilegiada i el centre se’n mereix una com Déu mana”.

Una altra preocupació per a Tudó és el nombre de places concertades. Així, va lamentar que es tracti d’una iniciativa privada, al·legant que “preferiria que el construís Govern perquè hi hauria més places concertades”. En aquest sentit, Mortés va indicar que aquesta “és una competència d’Afers Socials” i que el ministeri ho tractarà amb l’adjudicatària.

Per la seva banda, el conseller de X’Ordino Enric Dolsa no va voler manifestar-se fins que no conegui els detalls del plec. El que sí que va afirmar és que, en general, “totes les iniciatives que siguin privades no em semblen malament”. També va reiterar que “els residents d’Ordino que vulguin gaudir del servei han de poder-ho fer en condicions diferents a qualsevol altra persona”, una qüestió que Mortés veu complicada.

El cònsol va confirmar que el projecte preveu la construcció d’un aparcament soterrat de dues plantes en una zona molt edificada on és “molt necessari” i que tindrà 180 places. També preveu un centre de dia.

tracking