La vacada torna a passar per les Bordes d'Envalira

La vacada torna a passar per les Bordes d'EnvaliraCOMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia de Canillo ha recuperat, un any més, el pas de la vacada a les Bordes d’Envalira, una tradició que té lloc cada any en aquestes dates de final d’agost i que simbolitza una pràctica ramadera molt antiga de la zona.

Així doncs, un total de 300 caps de bestiar boví provinent de totes les explotacions de la parròquia van passar ahir pel fons de la vall. Les esquelles del bestiar vaquí va repicar mentre els animals sortien de Ribaescorjada i del Pla de les Pedres, tot dirigint-se al Maià i a la Portella. Posteriorment, un cop hagin pasturat en aquestes terres, continuaran baixant per la vall d’Incles, on romandran en zones més riques en herbes, fins a finals de temporada, quan serà el moment que tornin a casa seva, a les explotacions, per passar-hi l’hivern ben resguardats de les baixes temperatures.

Un any més, els ramaders, acompanyats del vaquer de la parròquia i per alguns membres i autoritats de la corporació canillenca, van ser els encarregats de guiar i dur els animals cap a la nova destinació, tot vigilant que no se’n despistés cap.

Com és habitual, per fer el pas de la vacada es va haver de tallar la carretera general momentàniament en ambdós sentits. Aquest fet va generar molta expectació, sobretot entre els turistes que visitaven la zona i que van quedar sorpresos en veure aquesta gran quantitat d’animals travessant la via. Sovint, els visitants que es troben amb aquesta tradició aprofiten el moment per immortalitzar-lo, com un atractiu turístic anecdòtic més.

Un cop fet el pas de la vacada, es va celebrar el dinar tradicional amb els ramaders a les Bordes d’Envalira. Així, un any més, el tradicional pas de la vacada referma les arrels agrícoles i ramaderes de la parròquia de Canillo.

El tradicional pas de la vacada a Canillo.

tracking