El comú reforçarà la vigilància a Soldeu per evitar aldarulls a la nit

Els hotelers lamenten que el soroll dels locals d’oci nocturn afecta el descans dels clients

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo reforçarà la vigilància per evitar que hi hagi aldarulls a la nit. Ho farà, en principi, augmentant les càmeres de videovigilància i les patrulles dels agents de circulació. Així ho va manifestar el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, en resposta a les queixes que els veïns de Soldeu li van traslladar durant la reunió de poble que es va celebrar dijous al vespre per presentar els treballs d’embelliment del nucli antic de Soldeu.

En concret, hotelers i habitants del poble canillenc van denunciar que hi ha “problemes de civisme a la nit”. En aquest sentit, un hoteler de la zona va apuntar que “estem augmentant el nivell dels clients, hi ha gent que es deixa molts diners, però estem rodejats de locals de nit que els utilitzen persones que no són clients de Soldeu”. L’empresari va apuntar que el soroll prové dels usuaris que freqüenten els locals nocturns i no de la música d’aquests i que dura fins a les quatre de la matinada. També va lamentar que amb l’embelliment del nucli antic “deixarem un poble maco, però la gent del centre difícilment hi descansarà”.

Sobre aquesta qüestió, Camp va apuntar que la majoria de queixes per aldarulls arriben a l’hivern, mentre que a l’estiu la parròquia rep un públic familiar que no té comportaments incívics. I va assenyalar que no és una qüestió aïllada de Canillo, sinó que és un problema que passa “a tots els llocs turístics, quan hi ha molta concentració de joves”. Ara bé, el cònsol va admetre que “hi ha molts bars al poble i, segurament, alguns dies pot haver-hi algun problema”. En qualsevol cas, el cònsol va prendre nota de les queixes per aldarulls en època estival i va assegurar que es posaran en marxa mecanismes per revertir la situació. “És clar que haurem de reforçar les patrulles de vigilància dels agents de circulació i intentarem posar més càmeres per dissuadir els aldarulls”, va advertir, afegint que també s’estudiarà si el “servei de policia pot fer rondes més habitualment” per tal d’evitar que els clients de les terrasses i dels locals d’oci nocturn molestin els veïns.

En aquest sentit, a la reunió de poble es va recordar que actualment només hi ha un efectiu que patrulla per tot Canillo i, per tant, és insuficient per donar resposta a les necessitats de parròquia. Ara bé, des de la corporació es va informar que properament està previst fer públic un edicte per contractar fins a entre tres i quatre nous agents perquè s’incorporin a la parròquia. “La idea és tenir prou agents perquè hi hagi una patrulla fixa al Tarter Grandvalira” i, per tant, poder cobrir les necessitats de la zona.

tracking