TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

Embellir el nucli antic de Soldeu costarà 2,7 milions

Els treballs al carrer Major s’adjudicaran a l’octubre i els del carrer de les Terres, l’any que ve

Imatge virtual del nucli antic de Soldeu amb la reforma acabada.COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Embellir el nucli antic de Soldeu costarà prop de 2,7 milions d’euros al comú de Canillo. Així ho va detallar ahir el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, a la reunió de poble on va presentar les dues últimes fases de les obres que encara queden pendents i que, de fet, constitueixen el 80% dels treballs. L’epicentre de les darreres actuacions seran el carrer Major i el de les Terres, i es preveu que cada una de les fases costarà al voltant d’un milió d’euros respectivament, que se sumaran als 500.000 i 200.000 euros que ja es van invertir en les dues primeres fases.

Les obres, que tenen una durada prevista d’entre sis i vuit mesos, comprendran uns 4.000 m2 en total. Camp preveu adjudicar les del carrer Major –que inclouen la plaça de l’Estudi i l’acabament de la plaça del Piol– a l’octubre i poder-les iniciar abans que arranqui la temporada d’esquí, si la meteorologia ho permet. L’any que ve es licitaran les del carrer de les Terres i, a partir del maig, s’executaran els treballs pendents d’ambdues fases paral·lelament.

Durant la reunió de poble, la corporació va detallar que els treballs comprendran l’arranjament i canvi de serveis bàsics sotarrats, com ara l’electricitat, les telecomunicacions i l’aigua. A més, el comú està dialogant amb la parapública perquè aprofiti les obres comunals per fer arribar la xarxa de calor de Feda Ecoterm a Soldeu.

Així mateix, també s’hi faran tasques per fer el nucli antic més bonic, combinant l’estètica amb la funcionalitat. Els carrers barrejaran l’empedrat amb l’asfalt per facilitar el pas de les màquines llevaneus, a l’estiu s’adornaran amb jardineres plenes de flors i s’hi ubicaran fanals adaptats a l’entorn. A més, es posaran plaques al terra davant de cada propietat, amb el nom de la casa pairal i la marca del bestiar.

Pel que que fa al pressuspost, Camp va avançar que podria augmentar amb els preus de la construcció. En qualsevol cas, va sostenir que “si hem de fer un crèdit extraordinari, el farem. És un projecte prioritari al qual ens vam comprometre al programa electoral. S’ha endarrerit per la covid, però és clar que el compromís és acabar els dos carrers a finals del mandat”.

QUATRE FASES

Les dues primeres fases

La primera i la segona fase dels treballs d’embelliment de dos petits carrers van costar 200.000 i 500.000 euros i es van fer el 2019 i el 2020.

Tercera fase

Camp espera adjudicar els treballs del carrer Major a l’octubre i poder-los iniciar abans que nevi. Al maig es rependran i costaran un milió d’euros.

Quarta fase

Les obres se centraran al carrer de les Terres i s’executaran paral·lelament amb dels del carrer Major a partir del maig. També costaran un milió d’euros.

Render de l'embelliment de Soldeu.

tracking