rEPORTATGE

Una festa major d'agraïment

Una Santa Coloma transformada gràcies a la política urbanística del comú recupera els actes més populars, com l’arrossada del diumenge

Una festa major d'agraïmentCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Santa Coloma va poder tornar a celebrar ahir un diumenge de festa major com cal, sense les mesures excepcionals a què vam acabar acostumant-nos –quin remei!– en temps de pandèmia.

El primer acte del programa festiu d’ahir també va ser el més tradicional: la missa solemne a l’església de Santa Coloma, com cada any precedida pel repic de campanes. Durant l’ofici, el mossèn va traslladar públicament a la cònsol major, Conxita Marsol, l’agraïment dels veïns per la transformació urbanística que ha experimentat el barri gràcies a l’acció política de la majoria comunal. En declaracions als mitjans de comunicació un cop acabada la missa, la mandatària va destacar que les noves voravies que el comú ha construït a la zona fan possible que ara es pugui “anar caminant de la Margineda al centre històric d’Andorra la Vella”. Marsol també va remarcar que s’han fet actuacions al barri per reduir les zones més perilloses per als vianants, així com per millorar l’accés a l’església.

Un dels actes més esperats del programa festiu d’ahir va ser, sens dubte, l’arrossada popular. A l’hora de dinar, la cua per recollir el plat omplia l’aparcament d’Enclar, epicentre de la festa, on abans es va fer la tradicional ballada de sardanes i el vermut. Marsol, per descomptat, va afegir-se a la rotllana.

D’altra banda, la cònsol major va informar que el comú ja ha fet les primeres reunions amb els empresaris del barri per revitalitzar el comerç. El projecte, que té l’assessorament de la Cambra de Comerç, vol potenciar els punts forts del sector a Santa Coloma.

EL COMÚ BUSCA ESPAI PER AL CENTRE DE TRANSFERÈNCIA

El comú d’Andorra la Vella busca terrenys on pugui encabir un centre de transferència de residus de la construcció. Segons va detallar Marsol, es tractaria d’una mena de magatzem on es dipositarien les terres mentre l’abocador del Maià tanqui durant els mesos d’hivern. La cònsol major va assegurar que amb un espai d’uns 8.000 metres quadrats “n’hi hauria prou”. Tot i això, la mandatària va recordar que el comú encara no ha trobat el terreny i que, per tant, no és segur que pugui obrir-se el centre de transferència. “Som conscients que hi hem d’ajudar, perquè a Andorra la Vella es construeix molt”, va dir.

Els membres de l'equip de govern comunal, ahir, servint-se la paella.

tracking