sant julià

Avatel Telecom compra Cable Mútua de Serveis per 2,4 milions d'euros

L’operació permet a l’empresa malaguenya controlar el seixanta per cent de les accions de Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí

Oficines de Mútua Elèctrica a Sant Julià de Lòria.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operadora de telecomunicacions malaguenya Avatel Telecom ha comprat l’empresa Cable Mútua de Serveis, societat dependent de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, per un import de 2,4 milions d’euros, segons van confirmar ahir al Diari fonts de la companyia laurediana. La venda va començar-se a negociar el març d’aquest any i, per tant, no està registrada en els comptes anuals del Grup Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, tancats el 31 de desembre del 2021. Sí que consta, però, en la memòria dels resultats, que els socis han rebut recentment.

Cable Mútua de Serveis, participada al 100% per Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, és el soci majoritari, amb el 60% de les accions, de Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí, empresa amb domicili social a la Seu d’Urgell i dedicada a la producció, distribució i comercialització de televisió.

La compra de Cable Mútua de Serveis, per tant, permetrà a Avatel Telecom assolir l’objectiu últim de l’operació: controlar la Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí. Segons van detallar fonts del Grup Mútua Elèctrica, els directius d’Avatel van mostrar interès en l’adquisició perquè s’ajustava a l’estratègia d’expansió territorial de la cinquena operadora de telecomunicacions per volum de negoci a Espanya.

Si l’objectiu últim d’Avatel Telecom era tenir el control sobre la Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí per què no va comprar directament aquesta empresa, en comptes de fer-ho indirectament mitjançant l’adquisició de Cable Mútua de Serveis? Segons van confirmar fonts de Mútua Elèctrica, les raons són de naturalesa fiscal. La primera opció suposava uns costos en impostos que la segona, la via indirecta, ha permès d’estalviar.

Tot i que amb aquesta operació Mútua Elèctrica perdrà el control sobre les que fins ara eren les seves societats dependents –Cable Mútua de Serveis i Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí–, continuarà tenint la meitat d’accions sobre Productora Elèctrica Renovable, empresa associada amb domicili al Principat i dedicada a la producció d’energia elèctrica.

Cable Mútua de Serveis no tenia activitat comercial fins ara. Mútua Elèctrica va crear l’empresa amb la previsió de disposar d’una societat per posar en marxa negocis en el futur.

Avatel Telecom, per la seva part, no és la primera vegada que participa en una operació al Principat. El 2017 Andorra Telecom va invertir en la companyia. Concretament, va comprar el 37,2% de les accions per 16 milions d’euros. A final del 2019 l’empresa malaguenya va recomprar-les. Gràcies a aquesta transacció la parapública va ingressar 32 milions d’euros.

CLAUS

1. Compra de Cable Mútua per 2,4 milions

Avatel Telecom, operadora de telecomunicacions amb seu a Màlaga, ha comprat Cable Mútua de Serveis per 2,4 milions d’euros.

2. Control sobre companyia pirenaica

L’objectiu últim d’Avatel Telecom és controlar la Companyia Pirenaica de Telecomunicacions Cadí, participada al 60% per Cable Mútua.

3. La fiscalitat, clau en l’operació

L’estalvi de costos fiscals ha decidit Avatel Telecom a adquirir la Companyia Pirenaica indirectament amb la compra de Cable Mútua.

tracking