El Govern adjudicarà properament la reparació de la CG-5

Els veïns alerten que el mal estat de les barreres de seguretat augmenta exponencialment la inseguretat viària en alguns trams

Estat de les barreres de seguretat a la CG-5.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern adjudicarà “en les properes setmanes” les obres de reparació de la CG-5, la carretera general que uneix Erts amb Arinsal. Segons van confirmar al Diari fonts de l’executiu, els treballs ja s’han licitat i, si no hi ha cap contratemps, podrien començar un cop se’n faci l’adjudicació abans del final de l’estiu.

Un dels trams de la CG-5 on el Govern farà millores és el que passa pel davant del conjunt residencial Ribasol Ski Park, en part encara per acabar després de més de dues dècades d’un procés de construcció accidentat, l’església romànica de Sant Andreu del Prat del Campanar i el riu Pollós, que travessa Arinsal de cap a cap.

De fet, el Diari va fer arribar una pregunta a l’executiu sobre les obres a la CG-5 després de rebre queixes de veïns de la zona pel mal estat de conservació del tram d’uns 500 metres aproximadament que passa pel davant del també anomenat complex Astra, i que el connecta amb el centre d’Arinsal.

En les imatges que aquests veïns van fer arribar a aquest diari, es pot veure clarament com les barreres de seguretat d’aquest tram de carretera estan malmeses, fins al punt que algunes bases de ciment s’han separat de l’asfalt de la carretera. Els veïns alerten que el mal estat dels guarda-raïls augmenta exponencialment la inseguretat en aquest tram, ja que la seva funció és protegir els conductors d’una caiguda, en cas d’accident, al riu Pollós pel mur d’uns tres metres d’altura que el canalitza i el separa de la carretera. Aquests riscos, argumenten, encara són més grans a l’hivern arran de la neu i el gel, factors que poden fer perdre als conductors el control dels seus vehicles.

VORAVIA

A part del mal estat de les barreres de seguretat de la carretera, els veïns també lamenten que el tram de la CG-5 que va del complex Astra al centre del poble no disposi d’una voravia on els vianants puguin caminar tranquil·lament. Sovint, apunten, els vehicles hi circulen a gran velocitat. Això, afegit a la poca visibilitat que hi ha en algun tram de la carretera, posa els ciutadans que volen baixar a peu al nucli d’Arinsal en una situació d’inseguretat.

Els veïns van fer aquestes queixes al Govern i el comú. De moment, lamenten, sense resposta.

CLAUS

1. Queixes dels veïns per l’estat de la carretera

Els veïns lamenten que el mal estat de les barreres de seguretat de la CG-5 augmenti exponencialment la inseguretat dels veïns.

2. Manca d’una voravia a la zona de l’astra

La manca d’una voravia a la zona del complex Astra també preocupa els veïns, que no se senten segurs baixant a peu fins al centre d’Arinsal.

3. Adjudicació de les obres properament

Fonts del Govern van confirmar que les obres ja estan licitades. La previsió és que els treballs s’adjudiquin en les setmanes vinents.

Estat de les barreres de seguretat a la CG-5.

tracking