Reportatge

Sí a les arts escèniques

La proposta de la primera edició del festival Canillo Scenic Arts ha complert amb totes les expectatives assolint un èxit de públic en les activitats de companyies internacionals.

Un moment de l'espectacle de la companyia Love Battle.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Canillo s’ha rendit a les arts escèniques. Així ho assegurava aquest dimecres Toni Colom durant l’últim dia d’activitats del Canillo Scenic Arts, el primer festival d’arts escèniques del Principat que ha tingut lloc cada vespre de l’1 al 10 d’agost a peu de carrer. “Sempre costa arrencar la primera edició d’un esdeveniment, però en aquest cas, la gent ha respost molt bé” deixava clar el coorganitzador del festival. En aquest sentit, Colom indicava que ni la pluja havia aturat el certamen. I és que el festival havia assolit els dos objectius que s’havien proposat els seus organitzadors des de l’inici: dinamitzar el sector del comerç i de l’hoteleria de la parròquia i impulsar el sector de les arts escèniques al país. “Hem vist els carrers plens durant aquests dies” recalcava Colom. “Era difícil trobar taula a un restaurant” assegurava a tall d’exemple tot comentant que els hotels també s’havien omplert. “Creiem que hem aconseguit posar la primera pedra dels fonaments per potenciar la substància grisa que hi ha al país pel que fa a la cultura i d’arts escèniques” afegia.

Colom destacava també el fet que tots els actes s’han desenvolupat sempre amb una gran presència de públic, especialment els shows internacionals. “Hem intentat portar propostes diferents” assenyalava mentre destacava l’actuació dels italians Sbandieratori, l’espectacle de foc a càrrec de Love Battle o la proposta de funambulistes protagonitzat per Fili Busters. “L’espectacle del piano gegant també va ser espectacular. Ningú ho havia vist mai!” exclamava tot remarcant que totes les propostes havien estat protagonitzades per companyies consagrades en l’àmbit internacional. “A nivell de programació hem estat competint a nivell europeu” ressaltava. Per altra banda, Colom qualificava també d’encert el fet de programar el festival dins la franja horària nocturna. “De dia no hem programat mai res perquè la gent pogués fer turisme i gaudir del país” comentava tot assegurant que el festival havia atret, en gran part, un públic principalment familiar.

L’organització del festival, en aquests moments, està fent valoració del certamen juntament amb els representants del comú per començar a treballar en una segona edició. “Esperem que, a poc a poc, el festival pugui anar creixent i puguem anar programant una agenda més ambiciosa”.

tracking