Reunió de poble per recollir suggeriments per a la festa major

El comú vol reforçar la implicació i la participació dels ciutadans en una de les celebracions més importants de la parròquia

Espactecle de drons, ahir a la festa major.XAVIER PUJOL / COMÚ DE SANT JULIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria vol reforçar la implicació i la participació dels ciutadans de la parròquia en els actes de la festa major. Per aquesta raó, la corporació ha convocat una trobada per avui a dos quarts de nou del vespre, a l’auditori Rocafort del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, perquè “tothom qui ho vulgui pugui fer aportacions” al tomb d’una de les celebracions més importants del calendari festiu lauredià, segons va explicar ahir en declaracions al Diari el cònsol major, Josep Majoral. “Durant i després de la festa major els veïns em fan molts suggeriments sobre com es podria millorar el programa. Vam pensar que podíem posar totes aquestes idees en comú en una trobada oberta a tothom”, va detallar el mandatari comunal.

La festa major de Sant Julià de Lòria va acabar dimarts a la nit després de cinc dies d’actes i activitats per a tots els públics. Entre el 29 de juliol i el 2 d’agost, més de 20.000 assistents, segons va destacar ahir el comú en un comunicat de balanç, van participar en les activitats organitzades en el marc de la festa.

La d’aquest any va ser la primera festa major que ha recuperat la plena normalitat després de l’esclat de la pandèmia. Tot i que no s’hi va aplicar cap de les mesures sanitàries per evitar els contagis dels darrers dos anys, l’organització va decidir fer un canvi respecte de les edicions passades de la festa: escurçar els horaris de tancament dels esdeveniments. “Això ha permès, d’una banda, respectar el descans dels habitants més propers a la plaça de la Germandat”, epicentre dels concerts de nit, i, de l’altra, permetre als operaris de manteniment del comú que poguessin “iniciar abans les tasques de neteja”, va destacar el comú.

En relació amb aquest darrer punt, Majoral va reiterar ahir que la feina dels equips de neteja comunals ha estat “exemplar” en els cinc dies de festa. “Que els carrers s’embrutin per la festa major entra dins de les previsions del comú. La feina que han fet els equips de neteja aquests dies és impecable”, va remarcar el cònsol.

Com cada any, els esdeveniments de la festa major que van concentrar més persones han estat els programats, però també hi va haver una presència de públic “important”, va observar el comú, en els actes d’un caràcter més tradicional, com ara la cercavila de gegants, la Passa o el ball de la Marratxa.

Majoral, per la seva part, va voler posar el focus en l’espectacle de drons lluminosos i música que va substituir dimarts a la nit els tradicionals focs artificials. Aquesta festa major passarà a la història com la primera en què 120 aparells van enlairar-se del pati de l’escola andorrana dibuixant figures geomètriques lluminoses a uns 150 metres per sobre del terra. Tot i que l’espectacle es va poder contemplar des de diversos punts, la majoria d’espectadors van concentrar-se a la plaça Laurèdia.

tracking