x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
celebracions

Bon inici de la festa major de Sant Julià, una de les més esperades

El cònsol major, Josep Majoral, destaca que s’ha tornat a la “normalitat” després de la pandèmia del coronavirus
El Ball de Gegants i Gegantons, ahir al matí.

El Ball de Gegants i Gegantons, ahir al matí.

El Ball de Gegants i Gegantons, ahir al matí.

COMÚ DE SANT JULIÀ
La trobada bastonera de la festa major laurediana, ahir.

La trobada bastonera de la festa major laurediana, ahir.

La trobada bastonera de la festa major laurediana, ahir.

COMÚ DE SANT JULIÀ
Actualitzada 31/07/2022 a les 11:02
La festa major de Sant Julià de Lòria, que és sempre una de les més esperades del país, ha tornat a tot ritme després de la pandèmia. Així es dedueix de les primeres activitats que van tenir lloc ahir, dissabte, que van registrar molt bona acceptació per part del públic. En aquest sentit, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, va fer ahir una valoració positiva de l’inici de les activitats tant pel volum de persones assistents com pel fet que no s’hi havia registrat cap incident d’importància. “Hi ha hagut molt bon ambient i ja divendres hi havia molta gent a la nit de versions i a la discomòbil”, va explicar Majoral, que destacava així que “tornem a la normalitat absoluta després de la pandèmia, tot i que amb una festa diferent de les d’abans”.

Durant la jornada d’ahir, dissabte, la primera amb una programació completa per a tot l’endemà que la festa s’iniciés, divendres, com és costum, amb l’obertura de Ràdio Festa Major, van destacar el ball de gegants i gegantons i la trobada bastonera a la plaça Major, així com la plantada de gegants del vespre a Les Arades, que va comptar amb més de 500 acompanyants. Les colles participants van ser les de Balsareny, Castellbisbal, Cervera, Espinalbet, la Roca del Vallès, Manlleu, Montmajor, el Prat de Llobregat, Tarragona, Vic, Vinaròs i Sant Julià de Lòria.

La programació per a la jornada d’avui inclou, com a novetat, un aperitiu popular previst a partir de les 13 hores a la plaça Major després de la ballada de sardanes, que serà obert al con- junt dels ciutadans que hi vulguin assistir i no només a les autoritats.

El comú ha programat enguany prop d’una seixantena d’activitats per a la festa laurediana, amb un pressupost de 156.000 euros, més del doble del que s’hi havia destinat els últims anys. Entre aquestes activitats n’hi ha per a tots els públics i n’hi ha de caràcter tradicional, cultural, musical, esportiu, social i lúdic, la majoria de les quals diürnes i que compten amb la participació de grups i artistes del país. “El que volem és que hi hagi activitats per a totes les edats i que la gent s’ho passi bé”, va explicar Majoral. El cònsol major va recordar que ja des de fa uns quants anys es vol organitzar una festa major diferent, no únicament de nit, i “sense barres de punta a punta del carrer”, per exemple, contràriament al que passava abans. L’objectiu, segons Majoral, “que tot-hom s’ho passi bé amb seny i sense que hi hagi cap tipus de descontrol”. En aquest sentit, destaca també el fet que el tancament de les activitats oscil·la entre les 3 i les 4 de la matinada, i no fins a les 6, tal com passava abans, amb l’objectiu que la programació doni resposta a totes les franges d’edat i també que es respecti el descans dels veïns. Com en ocasions anteriors, el moment més esperat i plat fort és el concert estrella de la festa, que enguany tindrà lloc dilluns, i no dimarts com era habitual, i anirà a càrrec del grup emergent català Arc de Triomf, a la plaça de la Germandat.
Etiquetes
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts