Inversió de 246.149 euros en l'eixample de la carretera de la Rabassa

Les voravies de l’avinguda Francesc Cairat es remodelaran per millorar-ne la seguretat

Tram de l'avinguda Francesc Cairat.ARXIU/ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú invertirà 246.149 euros en les obres d’eixample de la carretera de la Rabassa en diferents trams del poble de Juberri. L’edicte d’adjudicació es publicarà pròximament al BOPA. El termini per executar els treballs, segons va detallar ahir al matí el cònsol major, Josep Majoral, en consell de comú és de 58 dies.

En el ple també va donar-se el vistiplau a les obres de remodelació de les voravies de l’avinguda Francesc Cairat. Els treballs tindran un cost de 212.830 euros. “Refarem tot el paviment perquè està en mal estat. És una obra urgent perquè en alguns punts està trencat i els vianants podrien fer-s’hi mal. És una intervenció que no pot esperar i que començarà al més aviat possible”, va explicar Majoral. La minoria, per la seva banda, va apuntar que aquesta millora urbanística s’hauria d’haver homogeneïtzat amb la resta del traçat urbà del centre de la parròquia.

Un altre dels punts que va tractar-se en el consell de comú va ser la reactivació de l’associació de comerciants. En el ple anterior el cònsol major va demanar mitjançant una carta a la consellera de Desperta Laurèdia Maria Àngels Aché que encapçali la recuperació de l’entitat. Aché va apuntar ahir que el grup que representa ha mantingut converses amb empresaris i comerciants de la parròquia i que, entre els aspectes que assenyalen que cal millorar, cal destacar dues coses: la necessitat de més places d’aparcament al centre i l’impacte en el teixit comercial de Naturland, “que ara és gairebé inexistent”. La consellera de la minoria i Majoral van emplaçar-se a continuar treballant per reactivar l’associació.

En el ple d’ahir va aprovar-se l’execució pressupostària comunal corresponent al primer trimestre de l’exercici d’aquest any. El comú va tancar el període amb un superàvit de 171.182 euros. El 31 de març l’endeutament de la corporació se situava en 9.042.104 euros. La xifra equival al 62% de la mitjana d’ingressos dels darrers tres anys, lluny encara del límit del 200% que fixa la Llei de finances comunals.

tracking