Un ramat de 900 ovelles pasturen al Comapedrosa

El comú de la Massana demana als excursionistes que respectin el bestiar

Enguany és el tercer any que el ramat d'ovelles es desplaça a la zona del ComapedrosaComú de la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un ramat de nou-centes ovelles estarà pasturant des d'aquesta setmanaals prats del Comapedrosa, a la zona del refugi, amb la finalitat de netejar el sotabosc, segons informa el comú de la Massana en un comunicat. Aquest any el ramat s’ha ampliat, ja que en anys anteriors havien pujat al voltant de cinc-centes ovelles.

Així, durant tres setmanes es desplacen a la unitatdel Comapedrosa, un punt inaccessible per altres tipus de bestiar, com les vaques i cavalls. A més, l’avantatge del bestiar oví és que menja més tipus de plantes herbàcies i arbustos, segons remarca l'ens comunal. I per tant, "equilibra l'ecosistema,a més de contribuir a evitar el risc d’incendi", segons ha assenyalat elconseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde.

Enguany és el tercer any que el ramat d’ovelles es desplaça a la zona del Comapedrosa. La corporació demana que es portin elsgossos lligats per evitar que s’enfrontin al gos pastor i que molestin el bestiar i que s'evitiacariciar els animals, donar-los menjar o acostar-s’hi excessivament.

tracking