Aprovació final dels canvis en el POUP per limitar la construcció

El vistiplau de la comissió tècnica d’urbanisme permet que les modificacions es publiquin dimecres de la setmana vinent al BOPA

Sessió de consell de comú d'ahir al migdia.COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de comú d’Ordino va aprovar ahir al migdia, per unanimitat i amb caràcter definitiu, les modificacions del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) que hauran de servir a la corporació en els mesos vinents per frenar el creixement de la construcció a la parròquia. Deu dies després que el consell, en una sessió extraordinària d’urgència, aprovés amb caràcter provisional els canvis i que el comú els presentés al Govern, Ordino ja disposa de les mesures dissuasives necessàries per restringir un urbanisme que tots els grups amb represenatció al ple coincideixen a qualificar de “desbocat”. El vistiplau de la comissió tècnica d’urbanisme, dependent de l’executiu, permetrà que el dimecres de la setmana que ve la modificació ja pugui publicar-se al BOPA.

L’objectiu, tant de la majoria com de la minoria, és assolir un model d’urbanisme més sostenible, així com mantenir el compromís de la parròquia amb la qualificació d’Ordino com a reserva de la biosfera per la Unesco i, en definitiva, preservar el medi ambent i la qualitat de vida dels habitants.

En la roda de premsa posterior al consell de comú, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va emplaçar els consellers de la minoria, Enric Dolsa i Sandra Tudó, a treballar plegats en la propera revisió del POUP, que hauria de permetre traçar al detall i replantejar a fons l’evolució futura de l’urbanisme d’Ordino. El màxim representant del comú va admetre que “posar límits al creixement de la construcció és molt difícil”, però va apuntar que una eventual restricció en aquest sentit podria justificar-se en la propera revisió del POUP “si es disposa d’arguments sòlids”, com per exemple “els recursos d’aigua a l’abast de la parròquia”.

Dolsa i Tudó, per la seva banda, van coincidir a exigir al Govern que s’impliqui en la definició de la política urbanística. Tudó va afirmar que l’executiu “hauria de deixar més clar com haurien de ser els plans d’urbanisme”, mentre que Dolsa va assegurar que el Govern “s’omple la boca parlant de creixement sostenible”, però “no ha fet res” per ordenar la construcció. Dolsa, a més, va afegir que al seu parer “aquestes mesures no van en contra ni a favor de ningú” i qui se’n beneficiarà a llarg termini “és la parròquia”.

Mortés, finalment, va assegurar que tots els propietaris de terrenys a Ordino que s’han posat en contacte amb el comú per resoldre dubtes i inquietuds sobre les modificacions “han entès per què fem aquests canvis”. El cònsol major va afirmar que no està preocupat per si algun afectat porta les modificacions a la justícia: “Hem estudiat molt bé aquestes mesures perquè s’ajustin a la legalitat vigent”.

tracking