Sanció de 3.000 euros a 4 motoristes per fer enduro al medi natural

Els multats circulaven per un paratge on la normativa comunal vigent només permet l’accés als vehicles tipus moto de trial

Un motorista fent enduro a la zona de la Peguera.COMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va informar ahir mitjançant un comunicat de premsa que aquesta setmana ha incoat un expedient sancionador contra quatre motoristes que van incomplir l’Ordinació reguladora de l’accés rodat al medi natural en circular amb motocicleta d’enduro per un lloc on només es permet fer en vehicles tipus moto de trial.

Els quatre individus van ser interceptats per agents del cos de banders al camí de Cortals de Manyat i a tots ells se’ls van aixecar els respectius informes d’atestat. Posteriorment, els banders van posar els fets en coneixement del comú lauredià. La col·laboració dels banders amb la corporació s’emmarca en el conveni que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i el comú van signar l’estiu passat perquè els banders facin tasques de control de l’accés rodat als paratges naturals de Sant Julià de Lòria.

INFRACCIÓ MOLT GREU

Després que fos informat dels fets, el primer que va fer el comú lauredià va ser enviar la notificació via correu postal i individualitzada als quatre motoristes interceptats al camí de Cortals de Manyat. En els documents se’ls explica que els fets comesos poden ser constitutius d’una infracció molt greu amb multa per un import de 3.000 euros, tal com preveu l’ordinació reguladora de l’accés rodat al medi natural, aprovada l’agost del 2020.

La raó que esgrimeix la corporació per imposar la sanció màxima que fixa l’article 16 de l’ordinació és la transcendència que han tingut els fets en el medi ambient i la intencionalitat en la comissió de la infracció, ja que la senyalització de la zona exposa clarament i visible la prohibició de circular amb motocicletes d’enduro. Els afectats disposen ara de deu dies hàbils per presentar recurs a la sanció.

Per la seva part, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va voler agrair ahir personalment i en nom de la corporació la tasca que porta a terme el cos de banders en defensa de la preservació i cura del medi ambient, dels boscos lauredians i andorrans i del medi natural en general.

Els fets objecte d’aquesta sanció han tingut lloc poc després que un particular gravés un vídeo el cap de setmana passat en el qual es veu un altre motorista cometent una infracció similar, en aquest cas a la zona de la Peguera. El comú va informar que aquestes imatges també s’estan investigant.

Finalment, cal recordar que el comú de Sant Julià de Lòria encara no ha resolt el buit legal que no permet impedir el trànsit rodat als terrenys declarats com a bé cultural d’interès cultural de la vall del Madriu-Perafita-Claror, on s’han produït escenes de ciclites circulant pels paratges naturals.

CLAUS

1. Els banders enxampen els infractors

Els quatre individus van ser interceptats pels banders gràcies a la col·laboració entre el comú i el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

2. Una multa per un import de fins a 3.000 euros

Els fets comesos poden ser constitutius d’una infracció molt greu amb multa de fins a 3.000 euros, segons preveu la normativa comunal.

3. Una infracció semblant a la Peguera

El comú investiga unes imatges enregistrades el cap de setmana passat en què es veu un motorista cometent una infracció semblant a la Peguera.

tracking