TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

DA lamenta que l'aparcament de l'Escaler arribi "dos anys i mig tard"

Vilanova alerta que la pujada dels preus dels materials encarirà un projecte “necessari” per a la parròquia

Simulació de com serà l'aparcament de l'Escaler.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de la minoria Jordi Vilanova, del grup demòcrata al comú d’Escaldes-Engordany, va lamentar ahir en declaracions al Diari que el projecte de construcció de l’aparcament de l’Escaler, a la part alta de la parròquia, arribi “dos anys i mig tard”. La cònsol major, Rosa Gili, va anunciar dimarts que el concurs per treure en concessió les obres de construcció i la gestió de l’aparcament es podria aprovar en la propera sessió de consell de comú.

El projecte de l’aparcament de l’Escaler és una aspiració dels mandats anteriors al consolat de Gili. L’equip de govern anterior, liderat pels cònsols Trini Marín i Marc Calvet, va arribar a un acord amb els propietaris dels terrenys abans de les eleccions comunals del desembre del 2019. De fet, segons va recordar Vilanova, el conveni fins i tot “va signar-se davant de notari”. Aquest acord havia de permetre construir un aparcament d’unes 600 places, amb accés des de la carretera de l’Obac i el carrer mossèn Guillem Ardellach, que permetria solucionar un dels problemes que ha contribuït, en els darrers anys, a la pèrdua d’atractiu i competitivitat de la part alta d’Escaldes: la manca de zones d’estacionament, un fet que dificulta que residents i visitants es desplacin a la zona.

Tot i que Gili sempre ha assegurat que el comú mai no ha descartat la construcció de l’aparcament de l’Escaler, en assumir el consolat va comunicar a la propietat dels terrenys la voluntat de renegociar l’acord. Gili va afirmar aleshores en declaracions als mitjans que el conveni signat per Marín i Calvet contenia clàusules que calia replantejar i modificar perquè el projecte fos viable. El nou acord va anunciar-se al final de desembre de l’any passat.

Vilanova va criticar que la negativa de Gili a tirar endavant el conveni anterior per l’aparcament de l’Escaler no només hagi endarrerit més de dos anys el projecte, sinó també que l’hagi encarit. “La pujada del preu dels materials suposarà que el preu final de l’obra tingui un sobrecost del 30%”, va assenyalar el conseller demòcrata. Tot i que va recordar que la conjuntura inflacionària actual “no es podia preveure” i va reconèixer que la situació financera de la corporació escaldenca “és bona”, Vilanova va afirmar que haver impulsat l’obra abans “hauria permès estalviar molts diners” a la corporació.

Malgrat les crítiques que adreça al grup de la majoria, Vilanova no té cap dubte que cal tirar endavant el projecte. “L’aparcament de l’Escaler és necessari per revitalitzar la part alta de la parròquia”, va recalcar. De fet, el conseller demòcrata assenyala que “no té sentit” que les obres de construcció de la instal·lació artisticourbanística L’aigua i la forma, del creador cubà resident a Andorra Javier Balmaseda –eix central del projecte Caldes– comencin aquest any, tal com ha previst el comú, si la part alta d’Escaldes encara no disposa de prou places d’estacionament. L’aparcament de l’Escaler serà una obra llarga, segons va recordar aquesta setmana la cònsol major. La previsió és que duri com a mínim uns tres anys.

tracking