La festa major aposta pels concerts en directe per a tots els públics

El cartell musical inclou noms com Ariel Rot i Kiko Veneno, Oques Grasses, Muchachito Bombo Infierno i Ptazeta x Juancko

Marsol i el conseller de Cultura, Miquel Canturri, ahir a la presentació de la festa.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La festa major d’Andorra la Vella, que se celebrarà entre el 5 i el 8 d’agost, ha fet una aposta en aquesta edició, la primera postpandèmica, per una àmplia gamma de grups i públics. El cartell d’enguany inclou noms destacats del panorama musical i s’ha pensat per a grups d’edat diversos, des dels adolescents fins al públic adult, incorporant estils musicals que no sempre han estat presents a la festa major.

La plaça Guillemó serà l’escenari principal d’aquests quatre dies de festa i acollirà els concerts de Roba Estesa i Koers, el divendres 5 d’agost a les 11 de la nit; Oques Grasses i Ptazeta x Juancko, el dissabte 6 d’agost a dos quarts de 12 de la nit; l’orquestra La Principal de la Bisbal i DKDAS Show Band, diumenge 7 a les 11 de la nit, i Ariel Rot i Kiko Veneno i Muchachito Bombo Infierno, el dilluns 8 a les 11 de la nit. Tots els concerts seran de franc.

En el vessant de la tradició popular, el protagonisme el tindrà l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, que celebra els 40 anys del seu naixement i ha previst un conjunt d’actes per fer gaudir tothom de les danses en tota la seva extensió. És per això que enguany l’Esbart serà l’encarregat de la Lectura del Pregó des del balcó de casa comuna. En aquest any de celebració, a més, l’entitat ha convidat dos grups folklòrics de Llatinoamèrica perquè actuïn i aportin les seves tradicions i color a la festa: el grup Perú Ritmos y Costumbres i el Grupo de Danza Folklórica de Sangre Mexicana. Des de dijous faran diverses actuacions als actes més importants: a la dansa del Pregó i el Ball del Contrapàs (es tornarà a ballar sense restriccions) i durant el qual presentaran un nou vestuari.

En l’àmbit de la cultura i la tradició popular també hi haurà una exhibició castellera amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el dissabte a la tarda, a la plaça Príncep Benlloch, que des del 2019 és plaça castellera. També hi haurà ballades de sardanes i cobla, el Mercat de la Vall, que es farà tot el cap de setmana al Centre històric fins a les 11 de la nit, espectacles de circ a les nits i cinema a la fresca a Ciutat de Valls.

Per als infants s’han programat diverses propostes del Consell d’infants, com ara jocs tradicionals cada tarda a plaça de la Rotonda, i les festes del joc i de l’esport i la festa de l’aigua al Parc Central.

Per als més esportistes, a més, hi haurà la prova ciclista de pujada a la Comella el dissabte al matí, la celebració de la copa andorrana de skateboarding durant tot el dissabte a l’Skate Park de la Serradora, i els tradicionals torneig de vòlei platja al Parc Central i l’Open de pesca sense mort al Valira.

CLAUS

1. Un programa de concerts divers

El programa de la festa major inclou concerts de grups amb estils musicals que no sempre hi havien estat presents, com ara la música urbana.

2. L’Esbart Dansaire fa 40 anys

L’Esbart Dansaire d’Andorra ha convidat dos grups folklòrics llationamericans per celebrar els 40 anys del seu naixement.

3. Exhibició castellera a la plaça

La Colla Vella dels Xiquets de Valls oferirà una exhibició castellera a la plaça Príncep Benlloch, que des del 2019 és plaça castellera.

tracking