CULTURA

Encamp obre la convocatòria del 13è premi de narrativa fantàstica i de terror

Es preveuen quatre categories i el termini d'admissió dels treballs finalitzarà el 19 de novembre

S'admetran un màxim de tres relats per persona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Encamp ha obert la convocàtoriadel XIII Premi de narrativa fantàstica i de terror en el qual hi podran participar els residents al país i a les comarques de la Cerdanya i l'Alt Urgell, segons informa l'ens comunal en un comunicat. Així, les persones interessades a participar en el certamen tenen fins al 19 de novembre per presentar les seves obres.

L'any passat el premi va comptar amb un rècord de participació, des que es vainiciar el certament, acollint un total de 105 relats (66 en la categoria de joves, 31 en la d’adults i 8 en la d’infants).

Pel que fa a les bases del concurs,l’extensió dels treballs escrits, que han de ser narracions inèdites i correctament escrites en català, ha d’estar compresa entre 2 i 5 pàgines per les categories infantils i cadets i entre 3 i 6 pàgines per les categories de joves i adults, per una sola cara, adoble espai, amb mida 11 i tipus de lletra ‘Times New Roman’. S’admetran un màxim de tres relats per persona. Hi haurà quatre categories, infants - de 6 a 11 anys -, cadets - de 12 a 14 anys -,

joves – de 15 a 17 anys - i adults - a partir de 18 anys, segons recorda la corporació.

Així mateix, les narracions s'han de presentar en un sobre tancatamb el títol del treball, que a la vegada contindrà un sobre més petit amb les dades personals de l’autor. Un cop rebuts els relats, es penjaran al web del comú d’Encamp per fer-ne difusió. El jurat estarà format per personal de les biblioteques comunals i els escriptors del país Iñaki Rubio, Núria Gras i Elisabet Zorita.

En quant als premis, el jurat podrà declarar-ne algun de desert si, al seu criteri, no s’assoleix la qualitat convenient. Pel que fa als premis, en les categories infants i cadets els tres relats guanyadors obtindran un lot de llibres. Els joves seran premiats amb 350 euros per al primer premi i 250 i 100 euros per al segon i el tercer. Finalment, en la categoria d’adults, hi haurà un primer premi de 600 euros, i un segon i un tercer de 350 i 200 euros.

tracking