La festa major suma un dia més de gresca

Dos tastos de vins són les principals novetats d’un programa d’actes postpandèmic

Cercavila en una festa major anterior.COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La festa major d’Escaldes-Engordany torna el proper divendres 22 de juliol amb un programa d’activitats que no només recupera la normalitat prepandèmia, sinó que també s’allarga un dia més. Feia dos anys que els actes estaven condicionats per la covid.

Aquest any, doncs, la festa començarà el divendres d’aquesta setmana i acabrà el dimarts 26 de juliol. Un tast de vins, partits de tenis taula i un torneig de pàdel seran les novetats d’aquesta edició. L’acte central de la festa serà el concert de dimarts, que enguany anirà a càrrec del grup català Catarres. El recital començarà a les onze de la nit a l’aparcament dels Veedors i s’allargarà fins a la matinada. Fins a la una hi haurà mercat i food trucks.

Com cada any i ja és tradició, el repic de campanes, l’esclat de traques i la gran trabucada marcaran l’inici de la festa major, divendres a les sis de la tarda a la plaça de l’Església. A un quart de sis, d’aquest punt sortirà una cercavila amb la ZeBrass Marching Band, el pubillatge d’Escaldes-Engordany i el grup de trabucaires de la Unió Pro-Turisme. El mercat al passeig d’Arnaldeta de Caboet i els food trucks tampoc faltaran a la cita. Per als més menuts, hi haurà inflables i altres atraccions.

Els actes consolidats es barrejaran amb les novetats, com ara els tastos de vins. N’hi haurà dos. El primer tindrà lloc el mateix divendres de set de la tarda a nou del vespre al parc de la Mola i anirà a càrrec de la Bode Pío del Ramo. La segona començarà el 26 a les set de la tarda, estarà guiada pels sommeliers de Vinos Pascona i Cava Rigol Ordi i també es farà al parc de la Mola.

El programa de la festa també inclou un espectacle de castell de focs per al dimarts a dos quarts d’onze de la nit. Tot i això, podria haver-se de suspendre a última hora pel risc d’incendi si les altes temperatures dels darrers dies persisteixen.

“Caldrà estar atents a les previsions meteorològiques per decidir si finalment hi podrà haver castell de focs”, va apuntar el cònsol menor, Quim Dolsa, ahir en roda de premsa.

tracking