creixement urbanístic

Els propietaris auguren que els preus dels pisos a Ordino pujaran

L’APBI considera que la nova normativa aprovada pel comú ordinenc encarirà tant els pisos de compra com els de lloguer

El comú ordinenc s'ha fixat l'objectiu de frenar el creixement urbanístic.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI) s’ha mostrat molt crítica amb la decisió del comú d’Ordino de canviar la normativa per frenar el creixement urbanístic de la parròquia, tal com es va aprovar dimarts en consell de comú. El vicepresident de l’entitat, Artur Homs, va considerar que les mesures adoptades per la corporació ordinenca poden agreujar la problemàtica de l’habitatge existent al país perquè suposaran un increment dels preus tant pel que respecta a la compra com al lloguer i, per tant els ciutadans tindran més dificultats per accedir-hi.

Per aquesta raó, Homs va opinar que es podrien haver pres altres solucions com, per exemple, una moratòria en la construcció, que no hauria perjudicat els propietaris. Per a Homs, la decisió del comú ordinenc “encareix els preus i perjudica els propietaris perquè se’ls està privant del dret de construir”, entre altres coses perquè es reduirà el nombre de metres que podran tenir les futures edificacions, “amb la qual cosa no s’animarà a la construcció”.

Per al vicepresident de l’APBI, abans que es prenguin iniciatives d’aquest calat s’haurien de reunir els diferents actors del sector amb l’objectiu d’estudiar les mesures a adoptar i, en aquest sentit, es va queixar pel fet que les autoritats ordinenques no s’hagin posat en contacte amb l’associació, “tot i que vam insistir per parlar-ne”. Homs, que va posar èmfasi en el fet que “els propietaris no són el problema”, troba que “hi ha hagut una manca de previsió dels últims cinc governs” per abordar la problemàtica de l’habitatge. D’aquesta manera, va recordar que el creixement de la població que es registra cada any a Andorra és molt superior, per exemple, que el de països veïns com Espanya i França, motiu pel qual considera que hi hauria d’haver “una planificació a llarg termini sobre el nombre d’habitants” que pot acollir el país. “Abans de prendre decisions, crec que s’ha de disposar de totes les dades i potser passa que a Andorra hi ha massa gent”, va assenyalar el vicepresident de l’APBI.

tracking