cultura

Sant Julià dobla el pressupost i redueix l'horari de festa major

La cònsol menor destaca que s’ha doblat el pressupost per a les activitats d’aquest any

La roda de premsa de la presentació de la festa major de Sant Julià de Lòria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa major de Sant Julià de Lòria es va presentar ahir amb un cartell que torna a ple ritme després de la pandèmia. Enguany, la celebració, que es durà a terme del 29 de juliol al 2 d’agost, comptarà amb una seixantena d’activitats, les quals tindran com a hora màxima les quatre de la matinada. De fet, segons va explicar ahir la cònsol menor de la parròquia, Mireia Codina, alguns dies l’hora de tancament arribarà a ser les tres de la matinada. En aquest sentit, Codina va reconèixer que els punts de discussió amb la comissió de joventut –organitzadors de la Ràdio Festa Major– van centrar-se en aquesta matèria. “Van intentar estirar al màxim”, va assegurar Codina. Tanmateix, Jordi Blanco, representant de Ràdio Festa Major, va voler agrair “la implicació del comú, que ens ha fet sentir partícips de les decisions i esperem que puguem continuar tenint sinergies per als pròxims anys”. Entre les novetats d’enguany destaca el retorn de la cercavila de gegants després de la pandèmia (amb 12 colles que aplegaran més de 500 persones) o el torneig de pàdel que s’organitza durant el cap de setmana de la festa major. Tanmateix, cal destacar que el concert estrella d’aquesta edició es desplaça a la nit de dilluns. Enguany, s’ha apostat pel grup Arc de Triomf. Una banda emergent nascuda a Barcelona que interpreta històries quotidianes a ritme de rock, pop i ska. El concert, que començarà a les onze de la nit, es durà a terme a la plaça de la Germandat. “Es tracta d’un grup català que comença a despuntar fort i que la proposta va sortir de la comissió jove”, va apuntar Laura Rogé, cap de cultura del comú.

De fet, aquell mateix dia, però a les 12 del migdia, es durà a terme de la tradicional passa acompanyada de la xaranga Tocabemolls, que enguany no requerirà inscripció. “És la primera festa major que podrem festejar amb normalitat des que hem entrat al comú”, va assenyalar la cònsol menor, que va explicar que enguany el pressupost per a la festa major assoleix els 156.000 euros, fet que suposa doblar la partida de les darreres edicions, que rondava els 70.000 euros.

També com a novetat d’aquest any cal destacar l’aperitiu popular que es durà a terme a la plaça Major el diumenge 31, a les 13 hores, mentre que l’últim dia, el dimarts 2 d’agost, hi haurà el concert d’Els Senyora, un grup musical andorranobarceloní de versions.

tracking