x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

Marsol vol dividir el Madriu segons els límits d'administració única

La cònsol de la capital creu que partir el territori estalviaria “problemes” amb Escaldes-Engordany
La vall del Madriu.

La vall del Madriu.

La vall del Madriu.

COMÚ ESCALDES-ENGORDANY
Actualitzada 12/07/2022 a les 11:03
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, creu que ha arribat l’hora de fer “un pas endavant” i dividir la zona d’administració única de la vall del Madriu seguint els límits actuals. “Ha arribat el moment que es converteixin en límits de divisió de parròquia”, va anunciar, mentre avançava que traslladarà la proposta a la corporació de la parròquia veïna si el consell del comú de la capital hi està d’acord. Repartir la zona entre les parròquies, segons Marsol, evitaria disputes entre la capital i Escaldes-Engordany.

Marsol va recordar ahir al migdia que les zones d’administració única –que són territoris indivisibles malgrat que una part està administrada per Escaldes-Engordany i l’altre per la capital– es van pactar fa 32 anys i que “com tot a la vida, ha d’evolucionar”. Per aquest motiu, va manifestar que “ja no té sentit” continuar amb el conveni signat l’any 1988, assegurant que no hi hauria d’haver cap “problema” per convertir -les zones d’administració única en “una zona dividida totalment de cada parròquia”. De fet, va al·legar que “ja tenim els límits fets d’aquesta part” i, per tant, va proposar que la línia que actualment assenyala l’administració única sigui la divisió de les parròquies.

Es tracta d’una proposta que la cònsol va anunciar ahir a títol personal. Per aquest motiu, va avançar que parlarà amb la minoria i presentarà la iniciativa al pròxim consell de comú, que se celebrarà aquest dimecres. Si s’aprova, la traslladarà a la corporació d’Escaldes-Engordany. Ara bé, Marsol va matisar que la seva proposta fa referència a la zona d’administració única i, per tant, no afecta les àrees d’administració conjunta.

Aquesta iniciativa arriba després que Marsol interposés un requeriment a l’administració encapçalada per Rosa Gili perquè modifiqui l’ordinació sobre la prohibició de l’accés rodat a la vall del Madriu que va aprovar recentment. “Des d’Andorra la Vella no la veiem ajustada al dret ni als convenis que es van signar el 1988 i, per tant, tenim la responsabilitat de defensar la legalitat i els interessos de la parròquia.”

En aquest sentit, Marsol va recordar que Gili disposa de 15 dies per “fer les modificacions que consideri oportunes”. Si no, “caldrà anar al Tribunal Constitucional”, va incidir. A ulls de la cònsol, amb la divisió “ens evitarem aquests problemes i haver d’exigir que es compleixi la legalitat i els convenis vigents”.
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts