Reunió de poble per parlar de la limitació del creixement urbanístic

El comú presentarà els estudis demogràfics, ambientals i de sostenibilitat

Una sessió del comú d'Ordino.comú d'ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Ordino celebrarà aquesta nit una reunió de poble al centre de congressos d’Ordino per debatre sobre el creixement urbanístic de la parròquia. L’objectiu és posar sobre la taula l’augment de construccions que està vivint el territori i limitar-ne el creixement tenint en compte un punt de vista sostenible. En aquest sentit, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va indicar al Diari que “no estem en contra de la construcció, però cal que es faci d’una manera ordenada i sostenible”.

Amb aquesta finalitat, el comú ordinenc va encarregar uns estudis fa unes setmanes amb relació a la sostenibilitat, la demografia i el medi ambient per conèixer la situació actual i prendre les decisions pertinents. El resultat dels estudis s’exposarà aquesta nit a la reunió de poble. Mortés també va recordar que les decisions que es puguin prendre han d’anar de la mà amb el fet que Ordino té la distinció de Reserva de la Biosfera per la Unesco. “Els estudis i allò de què es parli a la reunió ens ha de servir per veure cap on volem anar, i a partir d’aquí prendre les decisions”, va indicar Mortés, que no va negar que des de l’esclat de la pandèmia hi ha hagut un “boom de la construcció”. En aquest sentit, a la reunió també s’haurà de valorar si de manera puntual s’atura la concessió de llicències per frenar el creixement.

El mandatari, que liderarà la reunió juntament amb la cònsol menor Eva Choy, va afirmar que en aquesta qüestió tant la majoria comunal com la minoria estan alineats per treballar per ordenar Ordino i no perdre l’essència de la parròquia. En tot cas, el comú vol fer partícips els ciutadans de la parròquia en una qüestió que les darreres setmanes ha generat polèmica i que ha posat sobre la taula la capacitat dels serveis si el territori segueix creixent a aquest ritme.

tracking