Reunió de poble

44.990 m2 de construccions des del 2018 a Ordino

L'estudi encarregat pel comú conclou que és "fonamental" incorporar criteris ambientals i socials per minimitzar els efectes del desenvolupament urbanístic

Reunió de poble d'OrdinoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els darrers dos anys s'han materialitzat 44.990,42m2en construccions a Ordino i els nous plans aprovats inclouenfins a 385.628,82m2, segons ha anunciat el comú en la reunió de poble d'aquesta nit. Un creixement urbanístic "significatiu" que es desprèn de l'estudi de creixement urbanístic sostenible encarregat per l'ens ara fa un any. Els resultats encaminen al comú cap a una modificació delPOUPamb l'objectiu "d'ordenar el creixement urbanístic actual".

L'estudi ha tingut en compte diverses variables i ha definit diversos escenaris que mostren la capacitat de càrrega del territori, comparats amb la situació actual. Com a conclusió, el comú ha constatat que "vista la incidència sobre el consum de recursos i la mobilitat generada de qualsevol dels escenaris contemplats, l'estudi conclou que és fonamental incorporar criteris ambientals i socials en el desenvolupament urbanístic de la parròquia per tal de minimitzar-ne els efectes". Així, l'ens anuncia que modificarà elPOUPamb la finalitat de definir un model de parròquia "més sostenible".

El full de ruta contempla 12 grans reptes i 65 línies d'actuació identificades per donar compliment als quatre ODS motor. En una següent fase preveuen treballar els tres ODS rellevants per a la gestió del territori. La cònsol menor d'Ordino, EvaChoy, apunta que el full de ruta presentat "va més enllà d'aquest mandat", ja que "estemtreballantpel futur de la parròquia i per preservar un llegat per a les noves generacions".

tracking