infraestructures

Millores als refugis del Siscaró, Montmalús, l'Angonella i Rialb

El ministeri de Territori actuarà en els quatre edificis no guardats en la campanya de manteniments de l’exercici 2022

El refugi no guardat de la Cabana del Siscaró.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea d’Edificació Pública del ministeri de Territori i Habitatge ha tret a licitació els treballs de manteniment i millora de diversos refugis de muntanya no guardats. Les tasques licitades tenen per objecte conservar i dignificar l’aspecte d’aquestes edificacions per tal de fer-les agradables i còmodes als seus usuaris. En la campanya de millora de refugis no guardats corresponent al 2022 s’actuarà en els de Cabana de Siscaró, Montmalús, l’Angonella i Rialb.

Al refugi no guardat de la Cabana del Siscaró s’instal·larà una estufa de llenya, es repararà la xemeneia, se sanejarà la teulada i es reposarà la fusteria exterior. Es repararà el ràfec de formigó i la coberta, on falten algunes lloses. També es pintaran les parets, se sanejaran les humitats de les parets i esquerdes, se sanejarà i pintarà el mobiliari metàl·lic i es repararà el baix d’una porta i se’n pintaran dues més. Finalment, es canviarà la xemeneia de l’estufa existent, s’actuarà als rejuntats de pedra de l’exterior i es repararà el paviment interior.

Al refugi no guardat de l’Angonella, segons s’assenyala al plec de bases del concurs per a la millora de les infraestructures, es canviarà el pany de la porta, se sanejaran i pintaran les parets, es repararà la coberta, que és principalment de fusta, es canviarà el vidre de les finestres i s’instal·larà una estufa de llenya.

Les actuacions al refugi no guardat de Montmalús consistiran en la instal·lació d’una estufa de llenya, en la reparació de la coberta, on falten algunes lloses, en el sanejament de la fusteria exterior perimetral (cabirons de fusta) i de les finestres de fusta i en el sanejament de les façanes.

Per acabar, al refugi no guardat de Rialb s’instal·larà una estufa de llenya, se sanejaran les humitats de les parets, se sanejarà la fusteria exterior perimetral, es canviarà el pany de la porta i es durà a terme la reparació de la coberta de l’edifici.

CONJUNT DELS REFUGIS

En el conjunt de les edificacions, s’assenyala al plec de bases d’adjudicació de les millores, s’haurà de fer el repàs i repintat amb material tipus lasur d’elements de fusta, com rètols i llindes; el repàs i repintat, amb pintura tipus oxiron, d’elements metàl·lics exteriors, com porticons i llindes, i el repàs i substitució, si escau, de mecanismes de portes i porticons (panys, manetes, frontisses o fixacions).

Respecte al subministrament i a la instal·lació d’estufa de lle-nya, substituirà la llar de foc. Aquesta es col·locarà sobre el peu de la llar, mantenint el refractari, s’enderrocarà la part necessària de la campana per encabir-hi l’estufa i es taparà la xemeneia deixant el pas del tub de l’estufa.

tracking