La Massana

L'homenatge al ciutadà de La Massana recupera la memòria d'Amadeu Rossell

La família i la parròquia recorden l’home que va morir fa quaranta anys, intentant tancar les vàlvules de gas per evitar una tragèdia major durant els aiguats de 1982

Participants de l'homenatge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emotiu acte el que s’ha viscut aquest migdia a la Plaça de l’Església de La Massana on s’ha homenatjat a Amadeu Rossell, qui morir ara fa quaranta anys durant els tràgics aiguats de 1982. “L’aigua li arribava al pit, recordo que li vaig deixar les botes d’aigua a la porta”, recorda la seva dona, Angels Tarradellas.

Rossell va decidir-se anar a tancar les vàlvules de distribució del gas de la població en plens aiguats del 7 de novembre de 1982. Acompanyat de Gregorio Cerviño, un treballador de l’empresa que avui també ha rebut un pin de plata del comú, van poder evitar una catàstrofe major. Mentre intentaven tancar les vàlvules una flamarada va encendre el gas líquid que hi havia a la instal·lació, provocant unes cremades molt importants a Rossell que li acabarien causant la mort al cap de pocs dies. Afortunadament, quan la flamarada va aparèixer Cerviñó es trobava submergit sota l’aigua intentant tancar unes vàlvules inferiors, el que el va permetre esquivar la tragèdia.

L’acte, que a més de diferents membres del Comú també hi havia el cap de Govern, Xavier Espot, tenia com a objectiu “posar en valor la tasca altruista que algun ciutadà ha fet per a la parròquia de la Massana”, ha assegurat la cònsol major de la parròquia, Olga Molné. “Aquest any el que hem volgut és fer aquest homenatge al senyor Rossell, una persona molt integra, amb molta visió de futur i que no va dubtar ni un moment per evitar una catàstrofe”, ha explicat Molné.

Vial operatiu a Anyós

D’altra banda, la cònsol major també ha celebrat l’entrada en operativa del vial de desdoblament a Anyós, que ha suposat “un gran avenç en la circulació gràcies a aquest desdoblament a l’alçada de rotonda”, segons Molné que també ha reconegut que “actualment el trànsit de baixada és molt fluït i estem molt contents”. En relació a una possible inversió pública per al projecte del Pic del Carroi, com va plantejar Conchita Marsol, consol major d’Andorra la Vella, ha assegurat que “no n’hem ni parlat”.

tracking