El PS demana per la despesa del projecte del pic de Carroi

Els consellers socialdemòcrates sol·licitaran les factures dels estudis, dels vídeos promocionals i dels assessoraments

Sergi González i Dolors Carmona durant les declaracions.PS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sergi González, conseller de la minoria del Partit Socialdemòcrata al comú d’Andorra la Vella, ha fet pública aquesta setmana a través d’unes declaracions la seva intenció de reclamar explicacions al comú sobre el projecte del pic de Carroi. “Vull demanar a la corporació per totes les despeses que ha fet el comú en l’estudi d’impacte econòmic de la proposta”, va assegurar el conseller dos dies després de la compareixença conjunta de les cònsols d’Andorra la Vella i de la Massana per anunciar que el projecte per construir un telefèric des de la capital fins al pic de Carroi havia quedat desert perquè cap empresa hi havia presentat una oferta. “Ha faltat planificació”, va asse­nyalar González. “Que cap empresa s’hagi presentat significa que hi ha alguna cosa que no s’ha fet bé”, va puntualitzar el conseller, a més d’afegir que ha trobat a faltar que Marsol no hagi anat a parlar directament amb les empreses en qüestió. “No ha fet esforços”, va dir.

Els consellers socialdemòcrates del comú d’Andorra la Vella Dolors Carmona, Sergi González i Lídia Samarra, de fet, van “celebrar” ahir l’ajornament del projecte del telefèric de Carroi anunciat per Marsol. En aquest sentit, van assegurar que no se’ls va informar i que “dubtàvem” que el motiu real de la suspensió del telefèric fos l’encariment dels materials, una de les raons que va argumentar la cònsol sumat al fet que les estacions d’esquí i, sobretot, les empreses que es dediquen a aquest tipus de ginys han tingut molts problemes per la pandèmia. Els representants de l’oposició, així, van afirmar en un comunicat ahir al matí que el principal motiu “és que el concurs ja havia quedat desert i que, tal com es va plantejar, molt probablement pot tornar a quedar desert amb l’agreujant de l’increment del cost dels materials”. En aquest sentit, l’oposició va asse­nyalar que sol·licitarà les factures “ja siguin estudis, vídeos promocionals, assessoraments...”, així com la documentació dels encàrrecs que es van fer per publicar el concurs del giny relatius a la valoració econòmica i la planificació de la proposta.

Per altra banda, González també es va qüestionar per què la corporació ha decidit iniciar la segona fase de les obres d’embelliment de la plaça de la Rotonda i del passeig del riu fins al pont de París, “que tenen un cost de quatre milions d’euros i que inclouen la col·locació d’unes fonts per dur a terme un espectacle de llums i colors”, si realment existeix un encariment del cost dels materials.

Marsol, per la seva banda, va comentar dimarts que “és complicat tornar a apostar per aquest projecte” i, a més, fer-ho amb la idea inicial d’inversió privada. En aquest sentit, va plantejar que “potser s’hauria de canviar una mica el xip i fer una aposta per la inversió pública”.

tracking