mobilitat

La velocitat es limitarà a 50 a la rambla de la Margineda

La reforma, que té com a objectiu pacificar el trànsit de la zona, constarà d’una reducció de quatre a dos carrils de circulació i de l’obertura d’un carril bici

Conxita Marsol durant la visita al nou aparcament Malreu.COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va anunciar ahir en el marc de la inauguració de l’aparcament Malreu de Santa Coloma que a principi de setembre començaran les obres de la darrera fase de reforma de l’avinguda d’Enclar. La mandatària va informar que en el tram de la nova rambla de la Margineda es limitarà la velocitat a la zona a 50 quilòmetres per hora. A part, s’hi faran treballs d’intervenció que constaran d’una reducció de quatre a dos carrils de circulació, de la construcció d’una nova mitjana arbrada, de la col·locació de dos nous passos de vianants i de l’obertura d’un nou carril bici de pujada. Una aposta enfocada a pacificar el trànsit de la zona. “Busquem oferir una entrada més agradable a la parròquia”, va explicar Marsol, a més d’afegir que els treballs s’iniciaran tan bon punt les empreses implicades tornin a posar-se en funcionament després de les vacances.

Marsol va assistir ahir a la visita de l’aparcament Malreu, una nova zona d’estacionament ubicat a Santa Coloma –concretament a escassos metres de la rotonda d’Enclar, a l’encreuament entre l’avinguda i el carrer Roureda de Malreu– que disposa de 36 places d’aparcament de zona verda d’estacionament de vehicles, sis de moto i una per a persones amb mobilitat reduïda. “Penso que és una millora important per a Santa Coloma. La zona ha quedat molt més ordenada”, va assegurar Marsol. En aquest sentit, aquest nou espai de 465 metres quadrats que estarà regulat amb parquímetre s’estrena amb l’objectiu de compensar la dotzena de places que s’han perdut amb l’ampliació de voravies de l’avinguda d’Enclar. “Esperem donar servei a tot Santa Coloma”, va apuntar Marsol. “Ens agradaria que es generessin més llocs de treball i que s’obrissin més establiments en aquesta zona”, va afegir. L’obra –que ha consistit en l’adequació, l’enquitranament del terreny i la construcció d’un petit mur– ha tingut un cost total de 130.000 euros. A més, la parcel·la comptarà amb una minideixalleria que s’instal·larà les properes setmanes.

El projecte de la part baixa de l’avinguda d’Enclar, en el tram de 600 metres comprès entre l’Espai Columba i la rotonda, ha tingut un cost de 889.900 euros i ha consistit en la refecció de les canonades dels serveis de la xarxa d’aigua i el clavegueram, i l’embelliment de la rambla per oferir més espai als vianants.

EL COST DE L'APARCAMENT DISSUASIU SERÀ D'UN EURO

Conxita Marsol, la cònsol major d’Andorra la Vella, va avançar ahir en el marc de la visita al nou aparcament Malreu que el comú es planteja aplicar la tarifa aproximada d’un euro diari a la nova zona d’estacionament de Santa Coloma que, segons les previsions de la corporació, s’hauria de posar en funcionament entre final de juliol i principi d’agost. “El requisit per poder accedir a aquesta tarifa serà ser resident i treballar a la capital”, va detallar ahir Marsol. “Farem una prova de tres mesos i si no funciona ens plantejarem buscar un altre sistema potser més encaminat a una mena d’abonament”, va afegir la cònsol. Per altra banda, en cas de no ser treballador a la capital, Marsol va informar que es podrà utilitzar de forma habitual, sempre que hi quedin places. L’aposta per aquest nou equipament dissuasiu –que tindrà cabuda per a una vuitantena de places i s’ubicarà al costat del nou parc infantil Santa Coloma Parc– està pensat amb l’objectiu de repartir les zones d’estacionament i així contribuir a descongestionar el trànsit del centre de la parròquia.

tracking