x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Foc a Escaldes

Queixes pels problemes d'accés dels serveis d'emergència al bloc de l'incendi

El ministre Filloy remarca que són construccions fetes abans de l'aprovació dels plans d'urbanisme
Un bomber carregat amb bombones per arribar a l'edifici de l'incendi a Escaldes

Incendi a la part alta d'Escaldes

Un bomber carregat amb bombones per arribar a l'edifici de l'incendi a Escaldes

Fernando Galindo
Actualitzada 06/07/2022 a les 19:17
Els veïns de l'edifici del Camí del Barri afectat pel foc d'ahir a la nit s'han queixat dels problemes per accedir a la zona que tenen els serveis d'emergència i han recalcat que ja havien alertat a l'administració comunal les dificultats de mobilitat d'aquell indret d'Escaldes que només té entrada per la pujada al costat del pont de la Tosca. Els bombers no van poder arribar anit amb els camions fins a l'immoble incendiant i van haver de pujar les mànegues i les bombones d'oxígen necessàries per treballar en l'extinció a peu pel carrer estret al costat del pont.

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha manifestat en ser interpelat a la roda de premsa de consell de ministres sobre aquests problemes d'accessibilitat que "no es pot negar" que a les zones urbanes hi ha llocs amb dificultats per arribar-hi i ha destacat que es tracta de construccions que es van autoritzar abans de l'aprovació dels plans d'urbanisme. Filloy ha recordat que la planificació de les edificacions correspon als comuns i ha incidit que l'obligació del Govern és dotar als cossos d'emergència dels mitjans necessaris per actuar en aquests indrets quan siguin requerits. I ha assegurat que el cos de policia, el de bombers i Protecció Civil disposen de protocols específics per treballar en aquests llocs i tenir el material necessari per arribar-hi, com ara bombers d'aigua per sufocar incendis en zones on no puguin accedir amb els vehicles d'extinció. 

Víctor Filloy ha declarat que en cap cas l'administració es planteja "tirar edificis o cases o carreteres a terra perquè siguin més accessibles" i ha recalcat que el que es preveu són "mesures operatives per disposar del material". I ha recordat que per a les noves torres de pisos que s'estan construint els bombers ja han previst un nou sistema per actuar en casos d'emergència.

El ministre ha assenyalat que encara no hi ha cap resultat de la investigació que està fent la policia per esbrinar les causes de l'incendi que es va iniciar a la planta -1 de l'aparcament "però no se sap encara l'origen" del foc.
Etiquetes
  • #6 Focs everywhere
    (07/07/22 00:08)

    Que posin 1 columna hidrant al carrer i podran connectar una mànega. Govern, com us facturo la idea?

    Respondre
  • #5 Helena
    (06/07/22 21:46)

    Els problemes d'accès no deuen ser exclusius d'Andorra!!!! Entenc que un vehicle de bombers no pot accedir: al Call de Girona, al Barri Gòtic de Barcelona? Al casc àntic de Sevilla o de Cordoba??? I en molts carrerons d'altres pobles i ciutats. Les construccions del Barri d'Escaldes són de l'epòca que són i per descomptat no podem arrasar edificis pq fa més de 60 anys q aquests es van construir, la teoria q han de quedar fora del pla d'urbanisme és vergonyosa!!!! 

    Respondre
  • #4 Solucions?
    (06/07/22 21:29)

    Doncs potser ens cal un pla!? Un camió que sí pugui accedir?

    Respondre
  • #3 Ciutadana.0
    (06/07/22 20:50)

    A doncs sr. Filloy si les torres ja estan segures no ens preocupem de res més, es clar que si. Quina pena que feu, us vé tot molt gran...

    Respondre
  • #2 Mercat immobiliari
    (06/07/22 19:56)

  • #1 toni
    (06/07/22 18:41)

    llavors s'hauria de mirar de fer alguna cosa amb els edificis aprovats abans dels plans d'urbanisme no ? la seguretat preval a la economia 

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts