Successos

Els residents de l'edifici del foc d'Escaldes continuaran desallotjats

Les nou persones ateses per inhalació de fum han estat donades d'alta

Veïns tornant a l'edifici afectat per l'incendi per recollir objectes personals aquest matíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 25 persones evacuades de l'edifici l'Horta del Camí del Barri d'Escaldes,situat entre el pont de la Tosca i la carretera de l'Obac,incendiat anit no podran tornar avui a casa i hauran de continuar allotjats a l'hotel o a casa dels familiars que els van acollir, segons ha informat el Govern. L'extinció del foc i la ventilació de l'immoble ha finalitzat a les quatre de la matinada però encara s'estan fent tasques per part dels bombers i la investigació amb la policia que s'acabarà demà a les 9 hores. A partir de llavors podran entrar els equips tècnics per restablir els serveis d'aigua i llum que ara no estan operatius i després es permetrà el retorn dels veïns evacuats, segons la previsió que té avui el Govern.

Els nou ferits per inhalació de fum que van ser traslladats anit a l'hospital han rebut l'alta durant la matinada després de ser atesos al servei d'urgències, segons han informat des de l'hospital. Els pacients que van requerir atenció sanitària van ser sis menors i tres adults i tots es troben ja en bon estat. Vuit persones van rebre l'alta cap a la una de la matinada perquè presentaven intoxicacions lleus i una altra s'ha quedat tota la nit a l'hospital en observació i ha sortit aquest matí perquè tenia més afectació.

Els bombers van rebre l'avís per olor a fum a les 22.09 hores i a les 22.20 hores ja havien identificat que hi havia un incendi a la planta -1 de l'immoble, que té a més una planta baixa i tres superiors, on ja hi havia afectació per fum quan els efectius del cos d'extinció van arribar. Els bombers estan fent avui revisions a l'immoble acompanyats d'agents de policia. El cap de guàrdia ha explicat que van desplaçar al servei en total 18 efectius, tres vehicles d'aigua i dues ambulàncies provinents del parc de Santa Coloma i en veure que es tractava d'un incendi de grans dimensions van fer baixar agents de la Massana i durant l'extinció i pel nivell del foc també es van incorporar agents del parc de Canillo. I ha indicat que el foc ha afectat les plantes -1 i 0 de l'edifici i ha provocat danys a diversos vehicles, entre els quals hi ha que han quedat sinistre total i altres estan malmesos pel fum i les altes temperatures.

El cos de seguretat ha indicat que l'edifici ha quedat precintat i els agents d'investigació estan fent les tasques per determinar el que va succeir i quan ho autoritzin els bombers es permetrà el retorn dels residents dels pisos. Avui es permet als residents entrar als domicilis per recollirs objectes personals o documentació acompanyats d'agents de policia.

L'incendi a l'edifici de la zona del pont de la Tosca va obligar a desallotjar tots els veïns de l'immoble per la gran quantitat de fum que es va generar de manera immediata. Els residents no han pogut passar la nit a casa i han estat reallotjats a l'hotel Roc Blanc per les condicions de l'immoble. El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés, i la cònsol d'Escaldes, Rosa Gili, van acudir anit al lloc dels fets i es van encarregar de gestionar l'atenció als afectats. La passada nit 14 persones van ser reallotjades a l'hotel i una altra part de veïns van ser acollits per familiars i Protecció Civil s'està encarregant de preveure els recursos fins que els veïns desallotjats puguin torna a casa.

Els bombers van permetre passada la mitjanit el retorn dels veïns d'altres edificis del costat del de l'incendi que van ser desallotjats per precaució. A l'immoble del foc no es va poder pernoctar per evacuar tot el fum i per les elevades temperatures que es van assolir a l'interior. El pàrquing on han començat les flames es va precintar i una patrulla de la policia va acompanyar al voltant de la una de la matinada als veïns que volien recollir coses dels domicilis.

El foc va començar a un vehicle de la planta -1 i un dels veïns ha alertat la resta de residents de tots els pisos que han començat a sortir de l'edifici abans de l'arribada dels bombers que van ordenar l'evacuació amb el suport de la policia.Alguns dels veïns van ser atesos per la inhalació de fum en les ambulàncies que es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Els bombers han treballat tota la nit en el pàrguing on s'ha originat el foc d'on ha continuat sortint una fumera visible des de la carretera de l'Obac. A l'edifici s'arriba només per una pujada des del pont de la Tosca en una zona de difícil accés per als agents del cos d'extinció que han hagut de portar les bombones d'oxígen i les mànegues carregats a peu per la pujada.

La circulació es va tallar a la zona alta d'Escaldes a partir de la cruïlla de l'església per permetre treballar als serveis d'emergència.

Veïns de l'edifici afectat són atesos per inhalació de fum aquesta nit

Veïns de l'edifici afectat són atesos per inhalació de fum aquesta nit

La cònsol major, Rosa Gili, s'ha traslladat fins al lloc de l'incendi

La cònsol major, Rosa Gili, s'ha traslladat fins al lloc de l'incendi

tracking