El comú atura 'sine die' el telefèric fins al pic de Carroi

Marsol afirma que la iniciativa “està bastant ajornada” i que no és el moment de tornar-la a impulsar per factors com l’encariment dels materials

Antenes de transmissió del pic de Carroiwikiloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa un any que les cònsols d’Andorra la Vella i la Massana compareixien de manera conjunta per anunciar que el projecte per construir un telefèric des de la capital fins al pic de Carroi –i que portava associada una eventual ampliació fins a les pistes de Pal–havia quedat desert perquè cap empresa havia presentat una oferta. Dotze mesos després el projecte està aturat i amb tota probabilitat ja no es reprendrà –si és que ho fa– fins al mandat comunal vinent. Conxita Marsol va definir ahir l’estat de la qüestió amb un “jo no diria que està descartat, està bastant ajornat”, refermant el seu convenciment en la infraestructura. “Jo hi crec i si no pot ser aquesta corporació la que ve hauria de tirar-ho endavant”, va afirmar.

La cònsol de la capital va posar de manifest que ara és un moment complicat per tornar-ho a abordar perquè “les estacions d’esquí i sobretot les empreses que es dediquen a aquest tipus de ginys han tingut molts problemes per la pandèmia”, i ara s’han afegit les dificultats pels sobrecostos dels materials. Per tant, ara “és complicat tornar a apostar per aquest projecte” i, a més, fer-ho amb la idea inicial amb la qual s’havia concebut, que era que l’assumís la inversió privada. En aquest sentit, Marsol va plantejar que “potser s’ha de canviar una mica el xip, potser s’haurà de fer una aposta per la inversió pública”.

Marsol, que va fer aquestes declaracions en la presentació dels treballadors eventuals d’estiu, també va assenyalar la satisfacció amb el nou emplaçament per al Cirque du Soleil i que “és un indret correcte” fins que no es disposi del recinte multifuncional.

tracking