El comú espera que el Funicamp superi els 15.000 usuaris estivals

El giny va obrir ahir i estarà operatiu fins a l’11 de setembre per connectar el poble amb la zona de Solanelles

Un nen gaudint ahir de l'activitat.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encamp va inaugurar ahir la temporada d’estiu del Funicamp, que connectarà el poble amb la zona de Solanelles fins a l’11 de setembre per tal de completar l’oferta turística de la parròquia. Nino Marot, conseller comunal de Reactivació Econòmica i Turisme, juntament amb la consellera de Finances, Josefina Rodríguez, van acudir ahir a l’obertura estival del telecabina, i Marot va assenyalar, respecte als objectius, que “creiem que podem arribar a les xifres prepandèmia del 2019, la veritat és que enguany, si superéssim els 15.000 passatgers, estaria molt bé i és l’objectiu en què treballem”.

La principal novetat de l’oferta que trobaran els usuaris del giny un cop arribin a Grau Roig és la pesca al llac del Cubil per als més petits. Es tracta d’una activitat dirigida a menors de 14 anys de pesca sense mort amb l’objectiu d’iniciar-los en aquesta pràctica amb l’ajuda d’un guia que els donarà les nocions bàsiques i sense necessitat que portin cap mena d’equipament per dur-la a terme. “No serà necessari portar canyes ni els estris de pesca per facilitar l’experiència al públic familiar a la qual va dirigida”, va explicar Marot. També és una opció per als adults, siguin nacionals o turistes. Els dos consellers comunals van participar, de fet, en la novetat de lleure que va tenir lloc ahir al matí.

L’oferta lúdica es completa amb les tradicionals excursions en 4x4, les pujades en BTT o les visites guiades als orris restaurats del Cubil i Encenrrera, i els visitants tindran quatre punts de restauració, que seran entre Solanelles i els Pessons. El viatge en Funicamp costarà aquesta temporada estival 12 euros si és un viatge d’anada i tornada i 8 si només s’utilitza per a l’anada. En el cas dels ciclistes que vulguin gaudir de les baixades en BTT, tenen l’opció d’adquirir el forfet de tres pujades per un preu de 8 euros, que els permetrà poder fer tres descensos durant una mateixa jornada.

El giny, però, serà gratuït el 7 d’agost, amb motiu de la cursa cicloturística de la Purito, i el 8 de setembre coincidint amb la diada de Meritxell.

tracking