La minoria proposa finançar els pisos socials juntament amb Govern

Gili assegura que va oferir una parcel·la a l’executiu però que no ha rebut resposta i no tanca la porta a replantejar la fórmula de la concessió

Els pisos s'ubicaran al número 60 de l'avinguda del Pessebre.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La minoria demana al comú que no tanqui la porta a una possible col·laboració amb Govern per finançar el pisos socials de l’avinguda del Pessebre d’Escaldes-Engordany. Així ho va manifestar ahir en la sessió de comú el conseller demòcrata Miquel Aleix, que considera que “si el que es vol fer és social s’ha de fer amb diner públic” i no de la mà d’un privat que, a parer seu, “buscarà rendibilitat”. A més, va reiterar que la millor manera d’assegurar tenir els pisos al més aviat possible seria amb l’ajuda de Govern.

En aquest sentit, la cònsol major, Rosa Gili, va assegurar que des de la corporació hi ha “mà estesa” a col·laborar amb l’executiu, i va recordar que van posar a disposició de Govern la parcel·la on hi ha l’antic escorxador, a prop d’on s’ubicaran els pisos socials, però que aquest no ha donat cap resposta. Sobre la fórmula, Gili va sostenir que malgrat que el projecte es va plantejar en forma de concessió, “no tanquem la porta a canviar-la”. De fet, va anar més enllà assegurant que “el comú ho podria pagar sense endeutament”.

Durant la sessió d’ahir es va aprovar l’adjudicació de la redacció del projecte i la direcció d’obra a l’arquitecte Pere Cervós i Causa Estudi. També es va donar llum verd a un suplement de crèdit de 69.678 euros. Sobre el pressupost, Gili va recordar que, en un inici, es va aprovar una partida de 150.000 euros. L’estudi geològic de la parcel·la va costar 16.996 euros i els premis del concurs han suposat una despesa de 14.000 euros i es preveu que els treballs costin més que el crèdit disponible.

El projecte preveu 39 habitatges. D’aquests, sis tindran una sola habitació, 23 en tindran dues i sis més disposaran de tres habitacions. A més, quatre seran pisos compartits. “Els hem pensat per a gent gran que no vulgui viure aïllada.” Aquests habitatges comptaran amb habitació amb bany privat i zones comunes. A més, l’edifici tindrà una bugaderia. Això permetrà guanyar espai als pisos, segons va indicar la cònsol, alhora que “permetrà la vida comunitària”. També preveu la construcció d’una plaça, que serà un “punt on hi hagi vida” i que connectarà l’avinguda del Pessebre i el carrer Hortalets.

La cònsol espera iniciar les obres pels volts de l’octubre i es preveu que durin 14 mesos.

IL·LUMINACIÓ DE NADAL FINS AL FEBRER

Durant el consell de comú també es va aprovar l’adjudicació de l’enllumenat de Nadal a l’empresa Novelec per uns 258.000 euros i un període de tres anys. Des del comú van indicar que s’ha fet una projecció a tres anys vista per abaratir els costos. En aquest sentit, van anunciar que aquest any es retiraran els ornaments nadalencs el 7 de gener, però es deixarà la il·luminació fins al 3 de febrer per afavorir les compres als comerços. El comú reivindica que una “avinguda il·luminada és un estímul econòmic”.

tracking