El PS dona “ple suport” al projecte de les Pardines

Riba afirma que la parròquia necessita “un atractiu turístic”

Simulació de la il·luminació al llac d'Engolasters.COMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller del grup del PS + Independents al comú d’Encamp Enric Riba va afirmar dimarts en declaracions al Diari que Encamp Ecoparc, la proposta guanyadora del concurs d’idees convocat pel comú per revitalitzar les Pardines i la banda encampadana del llac d’Engolasters, serà “un atractiu” per a la parròquia. “Minoria i majoria estem d’acord que cal tirar endavant la proposta. Hi donem ple suport”, va remarcar el representant comunal.

Riba conserva el record de quan Encamp era un poble dinàmic. “Abans teníem el telecabina a Engolasters i hi havia uns quants càmpings que hi donaven molta vida i generaven activitat econòmica. Ara al centre hi ha un munt d’hotels tancats”, va assenyalar. El conseller del PS + Independents no va dubtar a afirmar que Encamp “s’assembla més a un cementiri que an un poble”, i va assegurar que amb el patrimoni arquitectònic de la parròquia, com ara la Torre dels Moros i l’entorn de les Bons, “no n’hi ha prou” perquè Encamp esdevingui un referent turístic per als visitants.

Respecte a l’inevitable impacte mediambiental i paisatgístic que tindrà Encamp Ecoparc en l’entorn natural de la parròquia, Riba va defensar que “està justificat i és proporcional” al rendiment econòmic que en traurà el poble. “Necessitem generar un atractiu turístic. Per veure quatre arbres un turista pot anar a qualsevol lloc. Hem de ser capaços d’oferir als visitants una experiència que no pugui trobar a tot arreu”, va apuntar Riba. El conseller del PS + Independents va recordar, a més, que l’Encamp Ecoparc no serà “incompatible” amb el turisme de natura, sinó que “el retroalimentarà”.

tracking