Dues-centes places gratuïtes per a motos al Parc Central

El reordenament de la zona de Prada Ramon consistirà a pacificar el carrer de l’Aigüeta eliminant places d’aparcament i substituint-les per arbres

Plànol dels canvis de sentit que s'aplicaran a Prada Ramon.COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella farà oficial que les motocicletes puguin utilitzar gratuïtament els aparcaments comunals amb el reordenament de la zona de Prada Ramon. Entre aquests canvis també s’afegeixen 200 places per a motos a l’aparcament del Parc Central. Aquest reordenament compta amb diverses fases que impliquen pacificar el carrer de l’Aigüeta tot eliminant les places de zona blava i només mantenint les zones de càrrega i descàrrega i les de minusvàlids i afegint arbres al carrer. Aquests arbres estaran disposats en testos que es poden moure. Pel problema de subministrament de materials des del comú van comentar que fins a la tardor no arribaran i, per tant, no es podran instal·lar fins llavors.

Segons va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, aquesta pacificació era una demanda dels veïns d’aquest carrer des de fa un temps. Marsol va assegurar que “més enllà de la retirada de vehicles apostem per pacificar la zona”. “Som conscients que perdrem algunes places d’aparcament, però estem convençuts que l’aparcament del Parc Central les pot assumir”, va afegir la cònsol major. Marsol també va comentar que es mantindran les places de càrrega i descàrrega per donar servei als comerços del carrer de l’Aigüeta i vies adjacents com els carrers Callaueta, Sant Esteve o el de la Sardana.

Canvi de sentit a 3 carrers

El reordenament urbanístic de la zona també comportarà canvis de sentit en alguns carrers. Des del 6 de juliol el carrer Pere d’Urg canviarà de sentit cap al carrer Bonaventura Riberaygua a partir de l’encreuament amb el carrer de l’Aigüeta, el trànsit al carrer Roger Bernat III anirà de Riberaygua en direcció les escales de l’aparcament del Parc Central i finalment el tram del carrer de l’Aigüeta fins a l’encreuament amb Pere d’Urg també modificarà el sentit. Aquests canvis, segons va explicar Marsol, faciliten que els cotxes que surten dels pàrquings del carrer Roger Bernat III puguin arribar amb més facilitat al carrer Bonaventura Armengol. D’aquesta manera, un trànsit que habitualment només pot passar per la rotonda del Quilòmetre Zero per entrar al nucli urbà de la capital o anar cap a la Massana tindrà una alternativa, assegura el comú. “Amb aquests canvis ajudem a descongestionar la zona de la rotonda del Quilòmetre Zero i facilitem el trànsit cap a la Massana”, va assenyalar la cònsol major.

Marsol va apuntar que aprofitant que és estiu volen provar de fer aquests canvis per assegurar-se que si no tinguessin èxit causin les mínimes molèsties possibles. Les reformes proposades pel comú a la zona de Prada Ramon són passos cap al pla que el govern comunal té per construir una “ciutat per a les persones”. Aquestes polítiques s’han popularitzat darrerament a Europa, especialment al centre i nord del continent, en què es facilita el predomini dels vianants a la via pública per davant dels cotxes, que a poc a poc han d’anar tenint un paper testimonial als centres de les ciutats.

EL PASSATGE BISCAIRET QUEDARÀ OBERT DESPRÉS DE LES REFORMES AL CENTRE COMERCIAL

Una de les parts clau del reordenament urbanístic de Prada Ramon passa per les reformes al passatge Biscairet, que passarà a ser obert i incorporarà un parc infantil. Sobre aquesta reforma, Conxita Marsol va comentar que a les obres de les oficines que s’havien de construir sobre el Centre Comercial Andorra s’hi afegiran pisos, tot i que no han transcendit més detalls del projecte, ja que es tracta d’una iniciativa de caràcter privat. Marsol va declarar que mentre durin aquestes obres des del comú no tenen la intenció d’iniciar-ne de noves en aquesta zona per no saturar-la.

tracking