Tradicions

Homenatge al doctor Escoda a la festa major del Pas

El comú i la comissió de festes han agraït "l'esforç, la dedicació i tots els anys de compromís amb el poble" del metge

Lliurament de la placa d'homenatge a la família del doctor EscodaComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pas de la Casa ha celebrat avui la segona jornada de la festa major amb la missa de Sant Pere i un homenatge al doctor Josep Marcel Escoda Sales, que va ser metge i veí de la vila durant molts anys. El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, els consellers comunals i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, han assistit a l'acte d'entrega d'una placa a la família del facultatiu per part del comú i de la comissió de festes on s'agraeix "l'esforç, la dedicació i tots els anys de compromís amb el poble" de Josep Escoda, segons ha informat el comú.

L'homenatge s'emmarca en els que fa la comissió de festes des del 2019 per "lloar i posar en valor als pioners del Pas de la Casa". El doctor Escoda és considerat un pioner del 1970 i ha estat reconegut per l'experiència i coneixement de l'atenció mèdica en els esports d'hivern, segons detalla el comú. La temporada 1972-1973 va crear el centre mèdic Pas de la Casa-Grau Roig i durant molts anys va ser el metge del poble. El facultatiu era de Vandellòs, de la comarca del Camp de Tarragona, i va morir el 10 de febrer del 2016.

La festa ha continuat amb un dinar popular a la plaça de l'Església i l'actuació del grup de tribut a Queen, Bulsara. Aquesta tarda hi ha festa de l'escuma i berenar popular ia l vespre es celebra el concurs de petanca i un tapeig popular a les 21.30 hores amb l'aportació qeu fa la gent del poble de plats típics de diversos indrets del món que es podran degustar. Després hi haurà focs artificials i música amb Kinki Band, seguits del DJ Miquel González que actuarà a partir de les 3 hores, segons informa el comú.

Dissabte hi haurà el concurs de pesca a les Abelletes i una costellada popular al migdia al mateix entorn. Per al vespre s'ha previst un partit de futbol popular i després un pica-pica. L'actuació de Rumband a les 22 hores posarà punt final a la festa major.

tracking