El projecte de les fonts de la capital costarà 4 milions

La segona fase d'obres de l'embelliment de la zona de la plaça de la Rotonda i del passeig riu duraran uns nou mesos

Simulació de la font de llums d'Andorra la VellaComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella iniciarà la segona fase d'obres de l'embelliment de la zona de la plaça de la Rotonda i del passeig riu fins al pont de París, que finalment tindran un cost de 4 milions i no de 4,5 milions com s'havia anunciat inicialment. Aquesta rebaixa es deu a la reducció dels balcons que s'havien de construir permetent que els ciutadans s'acostessin més al riu, que han passat de vuit a quatre trepitjables i els altres quatre s'han mantingut, però no seran trepitjables. Pel que fa a la il·luminació també ha suposat una rebaixa del preu en adjudicar un altre sistema lumínic més econòmic.

Així ho ha explicat la cònsol major de la capital,ConxitaMarsol, aquesta tarda, que ha assenyalat que es tracta d'una de les fases més importants d'aquest projecte perquè "inclou les fonts que entenem que donaran un atractiu més a la zona comercial d'Andorra la Vella i del país".Marsolha emfatitzat que l'espai comptarà amb un espectacle de so i llums que "anirà canviant en funció de les activitats que es facin i de l'època de l'any", tot i que habitualment es mantindran en una mateixa posició.

Les obres tindran una durada aproximada de nou mesos, però la cònsol ha destacat que no tindrà una gran afectació pels ciutadans "es podrà transitar per la zona sense cap problema". La cònsol major de la capital ha indicat que s'han començat més tard per assegurar-se que "tindríem tot el material". La construcció de la font és de les parts més rellevants, perquè, segons ha assenyalatMarsol"és un projecte únic perquè amb rius vius no n'hi ha pràcticament enlloc una font així".

Marsolha destacat que cal "aportar nous atractius perquè el turista tingui una referència més per visitar Andorra la Vella i sobretot per atansar-se al centre comercial" i també pels ciutadans que tindran "una ciutat amb aquest tipus d'espectacles".

Pel que fa al projecte del Multifuncional, l'arquitecte de l'Estadi Comunal, Pere Cervós, ha assenyalat que en l'estudi del projecte de l'estadi que va preveure, es va concretar que hi cabria un Multifuncional de 4.000 persones, però finalment, depèn de la capacitat que L'executiu vulgui que tingui el Multifuncional es determinarà si hi cap a la zona actual de l'Estadi Comunal o no. "El gran problema que té aquest espai és la carretera que té al costat i com fem l'obra per no tallar la carretera", ha assenyalat Cervós. Tot i això, ha afirmat que dependrà de la capacitat que vulgui aplicar Govern finalment per concretar si es pot fer en aquella zona.

Petició de l'FC Andorra

El comú d'Andorra la Vella no ha rebut encara cap petició formal per part de l'FC Andorra perquè els equips del país puguin disputar-hi les competicions europees. La cònsol Major de la capital, ha explicat que "he rebut una petició formal per part del club perquè em volen veure, però no sé res més" i ha afegit que "ara estem mirant l'agenda perquè ahir em van enviar un missatge per dir-me que a veure si podíen parlar amb mi". Per últim, ha manifestat que "no tinc ni idea del que volen parlar ni res. Ni el Govern, ni l'FC Andorra ni ningú m'ha vingut a parlar per explicar ni dir-me res, ni els tècnics de l'Estadi Comunal en saben res".

Conxita Marsol en la presentació de les obres del riu

tracking