x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sessió de comú

La Massana treballa en una alternativa al desviament

El comú fixa els preus de la zona verda
Sessió de comú de la Massana d'aquest matí

Sessió de comú de la Massana d'aquest matí

Sessió de comú de la Massana d'aquest matí

Comú
Actualitzada 23/06/2022 a les 11:42
La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha remarcat avui al matí en la roda de premsa posterior al consell de comú que "alguna part del desviament s'hauria de fer per desencallar el trànsit rodat del centre". Molné ha assenyalat que la intervenció més urgent en aquest moment és "eixamplar i adequar els vials que van des del centre de la Massana fins al possible desviament". Tot i això, ha recordat que ara com ara "no hi ha res definit" i que el futur de les infraestructures viàries a la vall del Nord es tracta en reunions periòdiques amb el cap de Govern. Per la seva part, la cònsol menor, Eva Sansa, ha afegit que s'està estudiant "una alternativa al desviament". La mandatària no n'ha volgut afegir més detalls perquè el projecte implica propietaris privats de terrenys i les negociacions encara no s'han tancat.
 
L'aparcament a la zona verda de la Massana tindrà un cost de 0,30 euros per la primera franja de 14 minuts, de 0,25 euros a partir de 15 minuts i fins a 30 minuts i de 0,20 euros per fracció de 15 minuts a partir de la primera mitja hora. Els preus s'han fixat mitjançant una modificació de l'ordinació tributària aprovada avui al matí en consell de comú i que entrarà en vigor un cop s'hagi publicat al BOPA el dilluns de la setmana vinent. Aquesta ordinació també ha fixat un preu de l'abonament mensual dels aparcaments horitzontals del Mas de Ribafeta, dels Bercals i de Prats Sobirans de 30 euros, així com una tarifa d'1,10 euros per hora per a la rotació entre les vuit del matí i les 11 de la nit i de 0,60 euros per hora per a la rotació nocturna. 
 
En la sessió la cònsol major ha informat que el comú ha tancat el primer trimestre de l'any amb 1,5 milions de superàvit i que la previsió és arribar al desembre del 2022 amb un resultat positiu d'1,8 milions. L'endeutament de la corporació és de 8,2 milions, una xifra que suposa poc menys del 50% de la mitjana d'ingressos dels darrers tres anys i, per tant, lluny del límit legal del 200% que fixa la Llei de finances comunals. 
 
El comú massanenc ha aprovat també el lloguer d'un terreny als Brecals de Sispony per construir un aparcament de 18 places i el comú ha rebut 14 demandes d'abonament mensual dels veïns, tot i que encara s'hi han de fer obres a l'espai, segons ha informat la cònsol menor, Eva Sansa. El ple ha fixat les tarifes d'aquest aparcament, del de Prats Sobirans i el de Mas de Ribafeta que s'ampliarà amb un terreny al costat del que hi ha ara perquè les places sol·licitades superen les que hi ha disponibles. 
Etiquetes
  • #9 iyg
    (23/06/22 23:34)

    RAGNAR va dir..
    qualsevol para ara a la massana, tres hores a la farragosa maquineta per treure ticket de zona blava on només l'hi falta demanar la talla de calces de la teva sogra per treure un ticket, i lo millor de tot preu mínim per 15 min 45 cts!!! us heu lluït macus, jo ja ni paro per comprar tabac a la massana que em dóna fastic. Els urbanos van a saco, s'amaguen a les cantonades per sortir sigilosament a foter-te la recepta de 120€, en fin llàstima tot plegat, perdrà la parròquia al final.

    Respondre
  • #8 Perico
    (23/06/22 20:23)

    Prou va dir..
    Que no deixin wdificar tant a ordino si les infraeatructurea no ho poden soportar, i que la gebt miri on compra, a un poble que has de fer mes cues que si estiguesis a barna a preu car? Com es el cas d'ordino? Ni de broma per qixó nomes hi han pixapins a ordino i no gebt del païs

    Respondre
  • #7 Pregunto
    (23/06/22 20:22)

    Pregunta: per on hauria de passar el vial?
    Pregunta: qui són els propietaris d,'aquests   terrenys ?
    Amb les respostes d'aquestes preguntes trobarem, potser, les explicacions de perquè es farà o no el vial.

    Respondre
  • #6 Prou
    (23/06/22 18:08)

    Tan com els consellers d'ordino siguin cadiraires professionals poca cosa arreglarem!!!

    Respondre
  • #5 Marc
    (23/06/22 17:38)

    l'inteligent sera qui obri negocis a les afores de la Massana ( direccio Arinsal, i direccio Ordino) perquè ara mateix ningu vol parar a la Massana per despres fer 30 minuts mes de cua.
    Bonpreu segur que s'esta beneficiant de tot això. Sino mereu el augment de gent que va a la bencinera d'ordino a comprar.

    Respondre
  • #4 Por
    (23/06/22 16:12)

    La Massana té por de quedar-se buida amb el desviament, i serà tot el contrari. Ara mateix amb el caos present un no para ni per casualitat a la Massana, si no hi hagués tant trànsit el poble estaria més tranquil i atractiu. No parlem d'Anyós i de l'Aldosa, on a certes hores no es pot sortir ni de casa.

    Respondre
  • #3 Lluc
    (23/06/22 13:43)

    El vial ja existeix, per Anyós... Ara bé, la solució és fer una autopista i segons la funcionaria pel centre de la Massana així ja, definitivament, serà impossible passejar per la parròquia però podrem treure els passos de vianants, per una altra vida potser caldria plantejar un urbanisme més coherent per la zona i no pensar tant en omplir-se les butxaques!

    Respondre
  • #2 RAGNAR
    (23/06/22 13:29)

    La variant de La Massana no es farà mentre uns quants patricis massanencs no ho beneeixin. Tenen por que la gent no passi per davant dels seus negocis, sense veure els beneficis de la pacificació del trànsit dins el poble. Esperarem asseguts (dins el cotxe, clar)

    Respondre
  • #1 La Massana
    (23/06/22 13:13)

    A part de davant la caseta dels agents, es poden moure una mica fins l'entrada del poble o es massa cansat?

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts